Nieuwste artikelen:

Aardbeving Turkije: Beknelde slachtoffers roepen om hulp op sociale media

Het online plaatsen van locaties en beelden heeft geholpen...

Waarom is Turkije zo gevoelig voor aardbevingen?

Turkije, gelegen op het kruispunt van drie grote tektonische...

Marokko levert Saoedische man uit, zegt broer

Rechtengroeperingen waarschuwen dat Hassan al-Rabea in Saudi-Arabië wordt mishandeld...

LIV Golf, gesteund door Saoedi-Arabië, beschuldigd van gebruik van PGA rechtszaak om gegevens van 9/11 families te krijgen.

⏱ Leestijd: 3 minuten

LIV zegt dat de PGA het bedrijf gebruikte om protesten met 9/11 families te coördineren.

Het door Saoedi-Arabië gefinancierde LIV Golf werd er deze week van beschuldigd zijn rechtszaak in de VS tegen de PGA Tour te gebruiken om “een inlichtingenbestand op te bouwen” over families van 9/11-slachtoffers die kritiek hadden op Riyad en zijn nieuwe professionele golftournee.

Centraal in de juridische strijd staat Clout Public Affairs, een pr- en adviesbureau dat de PGA vertegenwoordigt. In een afzonderlijke zaak klaagt Clout’s andere cliënt, 9/11 Justice, een groep bestaande uit slachtoffers van de aanslagen van september 2001 en familieleden van die slachtoffers, Saudi-Arabië aan in verband met de aanslagen.

In een dinsdag ingediende aanklacht beschuldigt Clout LIV ervan een derde partij in te huren om de 9/11 groep te volgen.

“[LIV Golf] wil niet alleen informatie over het werk van Clout met betrekking tot LIV en golf, maar ijzingwekkend genoeg ook alle communicatie die Clout heeft gehad met 9/11 families over de Saoedische bond, hun staatsinvesteringsfonds, en de agenten die zijn ingehuurd om 9/11 families in de Verenigde Staten te volgen en in de gaten te houden,” aldus de motie.

“LIV heeft schaamteloos een bedrijf in de Verenigde Staten ingehuurd om de activiteiten van deze 9/11 slachtoffers en families te volgen en te controleren, terwijl het tegelijkertijd, via de onderliggende rechtszaak, antitrust ontdekking gebruikt om nu Clout’s communicatie met deze families te zeven, zelfs als ze niets te maken hebben met LIV, golf, of golfers,” zei Clout in de indiening.

De Saudische tour heeft aangevoerd dat de PGA in het geheim een “lastercampagne” voert tegen LIV.

De twee golfbonden zijn het afgelopen jaar in een strijd verwikkeld geweest nadat een aantal belangrijke golfsterren hadden besloten bij LIV te tekenen, waaronder drievoudig Master-kampioen Phil Mickelson, die zei dat de Saoedische golfbond hem en golfers die wilden deelnemen een “pressiemiddel” gaf tegen de PGA Tour.

Groepen van 9/11 slachtoffers en families protesteerden vorig jaar tegen LIV-evenementen in New Jersey en Portland, waaronder een toernooi in het golfresort van voormalig VS-president Donald Trump, en beschuldigden Saoedi-Arabië ervan de golftoernooien te gebruiken om de mensenrechtenschendingen in het koninkrijk te “sportwashen”.

Nadat de PGA golfers begon te schorsen die naar LIV vertrokken, sloot de Saoedische tour zich aan bij een antitrustzaak tegen de PGA, die zei dat de Amerikaanse tour een “vastgeroeste monopolist” was die zijn aanbod van stergolfers probeerde te beperken.

In december 2022 diende LIV een rechtszaak in om een dagvaarding af te dwingen waarin werd geëist dat Clout zijn communicatie met de PGA en alle interne documenten over de Amerikaanse tour zou overhandigen.

LIV stelde dat de PGA Clout deels inhuurde om 9/11 families te laten protesteren bij LIV evenementen.

“Het blijkt dat de PGA Tour zelf in het geheim het anti-Saudische sentiment heeft aangewakkerd dat het nu gebruikt om zijn illegale gedrag te rechtvaardigen,” zei LIV in zijn motie om Clout te dwingen aan de dagvaarding te voldoen.

LIV heeft gezegd dat de PGA bewijsmateriaal in de antitrustzaak heeft overhandigd waaruit blijkt dat de PGA de protesten van de 9/11 families heeft “georganiseerd en waarschijnlijk gefinancierd”.

Clout beschuldigde LIV van deze bewering en zei dat de Saudische tour in een “droomwereld” leefde door te beweren dat de PGA een poging moest coördineren om anti-Saudische sentimenten in de VS aan te wakkeren. Het beweert verder dat de eisen van LIV het privilege van het Eerste Amendement tussen Clout en zijn cliënt schenden.

“De terloopse veronderstelling van LIV dat het een eenvoudige golfcompetitie is die plotseling werd besmeurd met een onverwachte politieke aanval is volkomen onjuist,” aldus Clout. “LIV werd bedacht als een PR-vehikel door Koninkrijksadviseurs als laatste poging om de massale publieke terugslag van de moord op Khashoggi en andere actuele gebeurtenissen te dempen.”

Clout voegde eraan toe dat 9/11 Justice een “redelijke angst” heeft dat openbaarmaking van hun interne communicatie telefoonnummers en andere persoonlijke informatie zou kunnen onthullen die “goed zou kunnen leiden tot hacken of andere represailles”.

Laatste nieuws

Aardbeving Turkije: Beknelde slachtoffers roepen om hulp op sociale media

Het online plaatsen van locaties en beelden heeft geholpen...

Waarom is Turkije zo gevoelig voor aardbevingen?

Turkije, gelegen op het kruispunt van drie grote tektonische...

Marokko levert Saoedische man uit, zegt broer

Rechtengroeperingen waarschuwen dat Hassan al-Rabea in Saudi-Arabië wordt mishandeld...

Iraans protestlied wint speciale prijs bij Grammy’s

Zanger Shervin Hajipour, die momenteel op borgtocht vrij is,...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Amerikaanse luchtaanvallen in Somalië 30 procent hoger in 2022

Somalië kent dodelijke gevechten nu regering 'totale oorlog' voert...

Taliban veroordeelt commentaar van prins Harry op Afghaanse moorden

Taliban-leider zegt dat de doden 'geen schaakstukken waren, maar...

Qatar opent zijn grootste kustwacht-basis

De basis zal 'search and rescue" operaties ondernemen voor...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

Spam check ;-) 1 × 10 =

Waarom is Turkije zo gevoelig voor aardbevingen?

Turkije, gelegen op het kruispunt van drie grote tektonische platen, wordt vaak opgeschrikt door aardbevingen en registreerde er meer dan 22.000 in 2022. Een krachtige...

Marokko levert Saoedische man uit, zegt broer

Rechtengroeperingen waarschuwen dat Hassan al-Rabea in Saudi-Arabië wordt mishandeld en wordt gestraft voor protesten tegen de regering. Een Saoedi-Arabische man die door Marokko wordt uitgeleverd...

Iraans protestlied wint speciale prijs bij Grammy’s

Zanger Shervin Hajipour, die momenteel op borgtocht vrij is, won met zijn lied 'Baraye' dat de anti-regerings protestbeweging steunt. Een lied dat de hymne is...