Nieuwste artikelen:

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

Persoverzicht: Turkije’s AKP beraamt vervroegde verkiezingen

Leestijd: 3 minuten

Ondertussen gaan Marokkanen de straat op uit protest tegen de hoge prijzen en dreigen Indiase ingenieurs in Koeweit te worden gedeporteerd.

Turkije’s AKP plant vervroegde verkiezingen

Een Turkse bron heeft de krant Al-Quds al-Arabi verteld dat de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP), in overleg met haar bondgenoot de Nationalistische Bewegingspartij (MHP), van plan is een vervroegde datum vast te stellen voor de parlements- en presidentsverkiezingen die voor volgend jaar juni zijn gepland.

De ongenoemde bron, die dicht bij de AKP staat, zei dat de partij alle nodige voorbereidingen treft en plannen maakt voor de mogelijkheid van vervroegde parlements- en presidentsverkiezingen, waarbij hij opmerkte dat de voorbereidingen geen verband houden met een specifieke datum.

In AKP-kringen wordt gesproken over april volgend jaar, aldus de bron, die opmerkte dat er ook sprake was van verkiezingen begin maart, vóór de ramadan, een optie die niet de voorkeur geniet van de partij van Recep Tayyip Erdogan.

De AKP heeft het recht te verzoeken dat de parlements- en presidentsverkiezingen worden vervroegd. Zij kan dit rechtstreeks doen of via haar bondgenoot, de MHP. De regeringscoalitie heeft voldoende meerderheid om dit door het parlement te loodsen.

De tactiek zou hoogstwaarschijnlijk bedoeld zijn om de oppositie te verrassen in een tijd van grote beroering in Turkije.

Marokko protesteert vanwege hoge prijzen

Duizenden demonstreerden in de Marokkaanse hoofdstad Rabat om te protesteren tegen de stijging van de prijzen in het land, maar ook tegen de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting, corruptie en de normalisatie met Israël, aldus de website Arabi21.

De demonstratie werd georganiseerd door het Marokkaans Sociaal Front, een alliantie van linkse partijen en vakbondsorganisaties.

Volgens schattingen van journalisten namen duizenden mensen deel. De Algemene Directie van de Nationale Veiligheid, het belangrijkste orgaan van de staatspolitie van Marokko, zei dat het aantal deelnemers 1.200-1.500 bedroeg.

De demonstranten scandeerden slogans zoals “Het volk wil de hoge prijzen naar beneden halen” en “Weg met de tirannie”.

Ze veroordeelden ook “omkoping” en “corruptie”.

Younis Farashin, de nationale coördinator van het Marokkaans Sociaal Front, zei in een toespraak namens de demonstratie: “We zijn gekomen om te protesteren tegen de hoge prijzen… tegen een regering die de verwevenheid van geld en macht vertegenwoordigt en het monopoliekapitaal steunt”.

“Meer dan drie miljoen Marokkanen zijn arm geworden,” zei hij, verwijzend naar de gevolgen van de Covid-19 pandemie, de inflatie en de trage economische groei.

Marokko is getuige geweest van een aanzienlijke stijging van de prijzen van brandstof, voedsel en diensten, evenals een uitzonderlijke droogte die heeft geleid tot een daling van de officiële prognose voor groei tot slechts 0,8 procent dit jaar.

Demonstranten hieven Palestijnse vlaggen en slogans tegen de normalisatie met Israël, die door linkse organisaties en islamisten in het algemeen wordt afgewezen, en bevestigden dat zij “verenigd zijn tegen hoge prijzen en tegen normalisatie”, aldus Arabi21.

Indiase ingenieurs worden gedeporteerd uit Koeweit

Duizenden Indiase ingenieurs die in Koeweit werken, hebben de regering van hun land opgeroepen hen te helpen hun baan te behouden, omdat zij vrezen dat het verlies van hun baan zal leiden tot de intrekking van hun verblijfsvergunning en uitzetting uit het land.

Duizenden Indiase ingenieurs hebben New Delhi opgeroepen hen te helpen een “verklaring van geen bezwaar” te verkrijgen van de Koeweitse vereniging van ingenieurs, voordat zij hun baan in Koeweit verliezen, aldus de Koeweitse krant Al-Rai.

Volgens het Indian Engineers Forum in Koeweit ondervinden ongeveer 12.000 Indiase ingenieurs, die momenteel in Koeweit werken, problemen bij het verkrijgen van het certificaat.

Binnen een maand heeft de Koeweitse Society of Engineers 800 aanvragen afgewezen omdat de aanvragers waren afgestudeerd aan ingenieursopleidingen voordat de Indiase National Board of Accreditation (NBA) was opgericht.

India richtte in 2005 de NBA op, die universitaire diploma’s in India certificeert. Koeweit heeft onlangs besloten dat de NBA-erkenning verplicht is voor wie als ingenieur wil werken. Hierdoor dreigden duizenden ingenieurs, die vóór 2005 een universitair diploma hadden behaald, hun baan te verliezen.

De Indiase ingenieurs deden een beroep op de regering in New Delhi om haar Koeweitse tegenhanger over te halen de certificaten die vóór de oprichting van de NBA zijn afgegeven, over te nemen.

Zij riepen ook de Indiase ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs op om met hun Koeweitse tegenhangers te communiceren, om aspecten van het Indiase onderwijssysteem en de regelgevende instanties ervan te verduidelijken.

Laatste nieuws

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Koeweit heeft zijn parlement opgeschort. Beweegt het zich richting autocratie?

De opschorting van de nationale vergadering en artikelen van...

Saoedi-Arabië: vermogende moslims richten zich op luxe woningen in heilige steden, blijkt uit rapport

Volgens het vastgoedadviesbureau Knight Frank kan de vastgoedmarkt van...

Malala Yousafzai bekritiseerd voor ‘feministische’ Broadway-samenwerking met Hillary Clinton

Critici zeggen dat het duo, dat de musical 'Suffs'...

Iran-aanval op Israël: Wat werd neergeschoten en door welk land?

Teheran lanceerde 170 drones, 30 kruisraketten en 120 ballistische...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

+ 43 = 46

Oorlog in Gaza: Egyptische soldaat gedood in vuurgevecht met Israëlische troepen bij de grensovergang van Rafah.

Egypte bevestigt de dood en zegt het incident aan de grens met Gaza te onderzoeken. Een Egyptische soldaat is maandag gedood in een vuurgevecht met...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky News dat hij Labour en de Conservatieven verantwoordelijk hield voor het bevorderen van immigratie. Prominente rechtse...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur een publicatieverbod op het verhaal oplegt. Israëlische media meldden een uitwisseling van vuur tussen Egyptische en...