Koningin Elizabeth II: Saoedische politie arresteert man na opdragen Umrah bedevaart aan overleden vorstin

Een Jemenitische onderdaan is viraal gegaan op de sociale media nadat hij een videoclip van zichzelf had gepost waarin hij verklaarde dat hij Umrah in Mekka had verricht voor de overleden koningin.

Een man die vanuit de Grote Moskee van Mekka een Umrah bedevaart opdroeg aan wijlen koningin Elizabeth II werd maandag door de Saoedische politie gearresteerd.

Het bureau voor openbare veiligheid van Saoedi-Arabië zei op Twitter dat de inwoner van Jemen gearresteerd was wegens overtreding van de Umrah regels door het dragen van een bord, nadat hij een video van zichzelf tijdens zijn bedevaart had gepost met een spandoek waarop stond: “Umrah voor de ziel van koningin Elizabeth II, we vragen Allah haar te aanvaarden in de hemel onder de rechtvaardigen.”

Het voegde eraan toe dat hij voor onderzoek naar het openbaar ministerie is verwezen.

De arrestatie kwam nadat er op de sociale media kritiek was geuit op de Jemenitische onderdaan nadat zijn video viraal was gegaan. Volgens de islamitische wet mogen moslims de Umrah bedevaart verrichten namens overleden moslims, maar niet namens mensen van andere geloofsovertuigingen. Koningin Elizabeth, die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed, was een vroom christen die ook de hoogste bestuurder van de Kerk van Engeland was.

Een Egyptische geleerde van Al-Azhar, een van ’s werelds meest prestigieuze universiteiten van islamitische geleerdheid, maakte maandag in een interview met een pro-regeringstelevisiezender opmerkingen waarin hij de Jemenitische man veroordeelde voor het uitvoeren van een “onislamitische daad”.

“Wijlen koningin Elizabeth II hoeft geen Hajj of Umrah te verrichten omdat ze geen moslim is,” zei de geleerde, Ashraf al-Najjar, tegen TeN TV. “Hajj en Umrah zijn voor moslims,” zei hij.

“De Islam heeft Mekka en Medina alleen voor moslims aangewezen om deze rituelen te houden, dus het is niet toelaatbaar dat een niet-moslim ze betreedt.” Hij wees er echter op dat het verrichten van gebeden voor niet-moslims, waaronder de overleden koningin, wel toegestaan is.

“De Profeet Mohammed bad voor een overleden Joodse man toen diens begrafenis naast hem voorbijging,” zei hij, en gaf een voorbeeld uit het islamitische erfgoed.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

VS: Rashida Tlaib roept op tot onderzoek naar de moord op Abu Akleh, scheldt collega’s uit die Israël steunen

In een seminar op dinsdag zei Tlaib dat het “niets minder dan schandalig was dat …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: