Inkomsten uit toerisme in de VAE bedragen meer dan 5 miljard dollar: Ambtenaren

Er wordt ook een economische impuls verwacht van het ontvangen van fans die deze winter de Wereldcup in het naburige Qatar bijwonen.

De inkomsten van de toeristische sector van de Verenigde Arabische Emiraten overtroffen in de eerste helft van dit jaar $ 5 miljard, zeiden functionarissen zondag, en er wordt een sterke prestatie verwacht deze winter wanneer het naburige Qatar gastheer is van het wereldkampioenschap voetbal.

Qatar en VAE in de Arabische golf (shutterstock)

De hotelbezetting steeg met meer dan 40 procent in vergelijking met de eerste helft van 2021, toen het toerisme in het land een klap kreeg door de Covid-19 pandemie, zei de premier van de VAE en de heerser van Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, na een kabinetsvergadering in de hoofdstad Abu Dhabi.

“Het totale aantal hotelgasten bereikte 12 miljoen, waarmee een groei van 42 procent werd bereikt.

“En we verwachten een sterke toeristische prestatie  dit winterseizoen,” zei sjeik Mohammed, volgens het officiële persbureau WAM. Dubai is van plan grote aantallen voetbalfans te ontvangen tijdens de Wereldcup in november en december, vanwege een tekort aan accommodatie in het kleine emiraat Qatar, dat 1,2 miljoen bezoekers verwacht voor het evenement.

De VAE volgden vorige maand Saoedi-Arabië met de aankondiging dat ze meervoudige inreisvisa zullen aanbieden aan voetbalfans tijdens de Wereldcup.

Dubai is een van de Golfsteden die tijdens het WK dagelijkse pendelvluchten van en naar Qatar uitvoeren, zodat fans buiten de welvarende staat kunnen verblijven en toch de wedstrijden kunnen bijwonen.

Sjeik Mohammed zei dat de economische groei dit jaar de 22 procent heeft overschreden en dat de buitenlandse handel meer dan een biljoen dirham ($272 mrd) bedraagt. Dat is vergeleken met 229 miljard dollar vóór de pandemie.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Intercommunautair geweld breekt uit in Leicester: Rapport

Het Incident is de laatste in reeks waarbij jonge mannen uit delen van de Moslim …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: