Egypte: Studente vermoord in laatste schijnbare femicide incident

Amany Abdel Karim, 19, werd naar verluidt in de rug geschoten nadat hij het huwelijksaanzoek van een man had afgewezen.

Een jonge vrouw werd naar verluidt in Egyptegedood omdat ze de avances van een man afwees, in het laatste opvallende incident van vrouwenmoord in het land in de afgelopen maanden. Amany Abdel Karim, 19 jaar en studente aan de Universiteit van Menoufia in Noord-Egypte, werd in haar dorp gedood naar verluidt door een man wiens huwelijksaanzoek door haar familie werd afgewezen.

Many Abdel Karim 19 (facebook)

Ahmed Fathy Omaira, 29, schoot later ook zichzelf dood, waarbij de veiligheidsdiensten zijn lichaam langs de kant van de weg vonden, volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken op zondagavond. Lokale media citeerden ooggetuigen die zeiden dat Omaira Abdel Karim naar haar huis volgde, waar hij haar met een birdshot geweer in de rug schoot voor hij de plaats ontvluchtte.

Egypte is de laatste tijd getuige van een golf van mannen die vrouwen doden omdat ze hun avances afwijzen. Vorige maand werd Salma Bahgat, een 20-jarige mediastudente aan de Al-Shorouk Academie, door een medestudente gedood in de stad Zagazig, ten noordoosten van Cairo. Naar verluidt werd Baghat 17 keer gestoken door Eslam Mohammed terwijl hij een gebouw in Zagazig verliet. AFP meldde dat Bahgat de avances van Mohammed zou hebben afgewezen, terwijl hij later bekende de moord “uit wraak” te hebben gepleegd, aldus plaatselijke media.

Bijna acht miljoen Egyptische vrouwen waren het slachtoffer van geweld, gepleegd door hun partner of familieleden, of door vreemden in de openbare ruimte, volgens een onderzoek van de Verenigde Naties uit 2015. Een rapport in februari van de Edraak Stichting voor Ontwikkeling en Gelijkheid registreerde 813 gevallen van geweld tegen vrouwen en meisjes in 2021, tegen 415 van zulke misdaden in 2020.

Opvallende vrouwenmoorden hebben de afgelopen maanden in Egypte tot woede geleid, waaronder de moord in juni op televisiepresentatrice Shaimaa Gamal. Haar echtgenoot, een hoge gerechtelijke ambtenaar, werd gearresteerd na een tip van een medeplichtige die bekende aan het misdrijf te hebben deelgenomen, aldus het openbaar ministerie. In maart werd een tiener tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens de zelfmoord van een schoolmeisje nadat beelden van haar online waren gedeeld.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Intercommunautair geweld breekt uit in Leicester: Rapport

Het Incident is de laatste in reeks waarbij jonge mannen uit delen van de Moslim …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: