Westelijke Jordaanoever: Palestijnse tiener doodgeschoten door Israëlische troepen

Een andere jongere werd gewond gemeld en drie anderen werden aangehouden tijdens een razzia in Qabatiya, ten zuiden van Jenin.

Een 19-jarige Palestijn werd door het Israëlische leger doodgeschoten tijdens een inval vroeg op maandag in Qabatiya, ten zuiden van Jenin in de bezette Westelijke Jordaanoever, heeft het Palestijnse Ministerie van Gezondheid gezegd. “Taher Mohamed Zakarneh werd in Qabatiya door de bezetting (Israëlische) kogels doodgeschoten,” zei een verklaring van het ministerie.

Hij stierf nadat hij “in het ziekenhuis was opgenomen met een kogel in het hoofd, een kogel in de rechtervoet, een kogel in het linkerdijbeen, en brandwonden”, voegde de verklaring eraan toe. Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de moord en noemde het een executie.

Een andere jongere raakte gewond en drie anderen werden in Qabatiya vastgehouden, aldus het Palestijnse persbureau Wafa.

Het Israëlische leger zei dat het “contraterroristische activiteiten had uitgevoerd in de stad Jenin en in de stad Qabatiya en vijf gezochte personen had aangehouden die verdacht werden van terroristische activiteiten”.

In totaal werden 17 personen gearresteerd bij nachtelijke invallen in de hele Westelijke Jordaanoever, zei het leger. Het leger voert sinds het begin van het jaar bijna dagelijks razzia’s uit in de Westelijke Jordaanoever waarbij tientallen Palestijnen zijn gedood.

Eveneens ’s nachts raakten vier Israëlische soldaten gewond toen een explosief naar hun post werd gegooid in de buurt van de Palestijnse stad Nabi Saleh, zei het leger. Volgens Haaretz raakte ook een automobilist gewond toen een steen naar zijn auto werd gegooid in de buurt van de illegale nederzetting Ofra.

De Israëlische krant zei dat de chauffeur geëvacueerd werd naar het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Nieuwe Israëlische inslagen sluiten vliegveld Aleppo

Israël is naar verluidt begonnen zich te richten op de infrastructuur in Syrië, nu het …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: