Nieuwste artikelen:

Erdogans populariteit stijgt naar het hoogste punt in twee jaar na verhoging van de uitgaven

Turkse president plukt vruchten van populistische uitgaven, maar heeft...

Israël’s Ben-Gvir beveelt sluiting van door Palestijnse gevangenen gerunde bakkerijen

De uiterst rechtse minister van veiligheid zegt dat Palestijnse...

Wereldbeker 2022: Qatar ‘staat bierverkoop toe bij wedstrijden 3 uur voor aftrap’

⏱ Leestijd: 4 minuten

Budweiser zal bier schenken binnen de ticket-perimeter rond elk stadion, zegt het rapport.

Qatar zal toestaan dat fans met een ticket alcoholisch bier kopen bij wedstrijden van het WK voetbal vanaf drie uur voor de aftrap en tot een uur na het laatste fluitsignaal, maar niet tijdens de wedstrijd, vertelde een bron met kennis van de plannen voor het toernooi aan Reuters op zaterdag. Budweiser, een belangrijke sponsor van de Wereldbeker met exclusieve rechten om bier te verkopen tijdens het toernooi, zal bier schenken binnen de perimeter met kaartjes rond elk stadion, maar niet in de stadiontribunes of de samenloop, zei de bron.

Al Janou Al Janoub Stadion in Al Wakrah in Doha, Qatar (Shutterstock)

De Wereldbeker van dit jaar is de eerste die gehouden wordt in een land met een Moslimmeerderheid, met strenge controles op alcohol, wat unieke uitdagingen oplevert voor de organisatoren van een evenement dat gesponsord wordt door een groot biermerk en vaak geassocieerd wordt met bierdrinkende fans. “Bier zal verkrijgbaar zijn wanneer de poorten opengaan, en dat is drie uur voor de aftrap. Wie een biertje wil drinken zal dat kunnen. En dan bij het verlaten van het stadion ook nog een uur na het laatste fluitsignaal,” zei de bron, zoals geciteerd door Reuters. Bovendien zal Budweiser bier mogen schenken in een deel van de belangrijkste Fifa-fanzone in het centrum van Doha van 18.30 tot 01.00 uur elke dag van het 29 dagen durende toernooi, dat op 20 november aftrapt, zei de bron. Bij vorige wereldbekertoernooien werd de hele dag door bier geschonken in de fanzones.

De beslissing over waar en wanneer bier aan fans verkocht zal worden is nu afgerond, maar over de prijs die fans voor een biertje zullen moeten betalen wordt nog gesproken, zei de bron. “We werken nauw samen met de FIFA, die de relatie met de Qatarese autoriteiten beheert, om ervoor te zorgen dat onze activeringen voor het toernooi respectvol en in overeenstemming met de plaatselijke regels en voorschriften worden uitgevoerd,” zei een woordvoerder van Budweiser brouwer AB InBev in een verklaring per e-mail, verwijzend naar het internationale bestuursorgaan van de sport. De organisatoren van de wereldbeker in Qatar, het Supreme Committee for Delivery and Legacy, reageerden niet op verzoeken om commentaar over de WK-controles op alcohol. Het mediabureau van de regering van Qatar leidde verzoeken door naar het Opperste Comité.

Er zijn vier wedstrijden gepland op de meeste dagen van de groepsfase van het toernooi, waarbij de vroegste wedstrijd om 13.00 uur aftrapt.

Moslim cultuur

Het was niet meteen duidelijk hoe Qatar de verkoop van bier zal aanpakken in de aanloop naar de wedstrijd Wales en Iran van 13.00 uur op vrijdag 25 november, wanneer de meeste moslims in Qatar zich in de moskeeën zullen verzamelen voor het wekelijkse gezamenlijk gebed. Qatar schrijft momenteel voor dat de meeste winkels en restaurants in het land tijdens het vrijdaggebed gesloten moeten zijn.

Qatar met hoofdstad Doha (shutterstock)

Sinds Qatar in 2010 de gastrechten verwierf, hebben er vragen gewoed over de rol die alcohol dit jaar op de Wereldbeker zou spelen. Alcoholgebruik op openbare plaatsen is in Qatar verboden. Bezoekers mogen geen alcohol het land binnenbrengen, zelfs niet uit belastingvrije winkels op vliegvelden, en ze kunnen geen alcohol kopen in de enige slijterij van het land, in de buitenwijken van Doha. Alleen buitenlandse ingezetenen met een vergunning mogen er inkopen doen voor thuisgebruik.

Bezoekers kunnen drinken in een paar dozijn hotels en clubs met vergunning, waar een pint bier $18 kan kosten. Budweiser zal zijn alcoholvrije bier, Budweiser Zero, verkopen in stadionhallen en tribunes tijdens wedstrijden en op andere fanplaatsen, zei de bron. “We respecteren altijd de plaatselijke gewoonten en cultuur op de markten waar we actief zijn of evenementen organiseren,” vertelde een woordvoerder van AB InBev aan Reuters in een gemailde verklaring. “Onze promotie en activering van Budweiser Zero tijdens de FIFA Wereldbeker in Qatar zal gericht zijn op de internationale gasten die komen genieten en voetbal vieren op de fan sites.”

Laatste nieuws

Erdogans populariteit stijgt naar het hoogste punt in twee jaar na verhoging van de uitgaven

Turkse president plukt vruchten van populistische uitgaven, maar heeft...

Israël’s Ben-Gvir beveelt sluiting van door Palestijnse gevangenen gerunde bakkerijen

De uiterst rechtse minister van veiligheid zegt dat Palestijnse...

Saoedi-Arabië overtreft India als snelst groeiende grote economie ter wereld

De niet-oliesector van het Koninkrijk trekt aan, maar IMF-prognose...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Qatar wil grote Engelse Premier League voetbalclub kopen

Qatar voert gesprekken met Tottenham Hotspur over mogelijke deelneming...

Britse regering “overwoog” Qatar’s fan cabines te kopen om migranten te huisvesten

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moest zijn plan laten...

Afghanistan: Landen in het Midden-Oosten veroordelen Taliban-blokkade op vrouwen die naar de universiteit gaan

Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar roepen overgangsbestuur van Afghanistan op...

Vakbondsleider treedt af na corruptieonderzoek Qatar-EU

Het hoofd van het Internationaal Vakverbond (IVV) Luca Visentini...

Marokko gastheer voor volgende WK voor clubs, zegt FIFA

De Noord-Afrikaanse natie moet het op het WK in...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

Spam check ;-) 8 × 1 =

Erdogans populariteit stijgt naar het hoogste punt in twee jaar na verhoging van de uitgaven

Turkse president plukt vruchten van populistische uitgaven, maar heeft nog 8-10 punten extra nodig om herkozen te worden. De populariteit van de Turkse president Recep...

Israël’s Ben-Gvir beveelt sluiting van door Palestijnse gevangenen gerunde bakkerijen

De uiterst rechtse minister van veiligheid zegt dat Palestijnse gevangenen elke dag vers brood krijgen een 'absurditeit' is. Israëls minister van nationale veiligheid heeft de...

Saoedi-Arabië overtreft India als snelst groeiende grote economie ter wereld

De niet-oliesector van het Koninkrijk trekt aan, maar IMF-prognose onderstreept blijvende afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Saudi-Arabië heeft India ingehaald als de snelst groeiende grote economie...