Vier Israëliërs gewond bij schietpartij op bus nabij nederzetting op Westelijke Jordaanoever

Twee Palestijnen zijn gearresteerd, zegt het Israëlische leger, terwijl een derde verdachte naar verluidt nog op de vlucht is.

Bij een schietpartij op een Israëlische bus in de bezette WestelijkeJordaanoever op zondag raakten ten minste zes soldaten en een burgerchauffeur gewond, aldus het Israëlische leger. Het leger arresteerde twee Palestijnen in verband met het incident, zei het in een verklaring.

De Israëlische strijdkrachten zeiden dat gewapende mannen vanuit een vrachtwagen het vuur openden op de bus die over een belangrijke snelweg reed in het noordelijke deel van de Jordaanvallei, in de buurt van de Israëlische nederzetting Hamra.

Eén soldaat raakte ernstig gewond met schotwonden en werd per helikopter overgebracht naar het Rambam Ziekenhuis in Haifa voor behandeling. De andere vijf soldaten en de civiele chauffeur raakten licht gewond, volgens legerfunctionarissen en medici.

Twee verdachten werden later gearresteerd in verband met het incident, nadat hun voertuig tijdens de ontsnapping in brand was gevlogen. Volgens het leger kan de brand veroorzaakt zijn door een per ongeluk ontstoken molotovcocktail, meldde de Israëlische krant Haaretz.

Een derde verdachte wist naar verluidt te vluchten, en er is een klopjacht begonnen om hem gevangen te nemen.
Op beelden van de scène was te zien hoe de voorruit van de beoogde bus doorboord werd door meerdere kogels.

Een woordvoerder van de Hamasbeweging, de de-facto heerser van de Gazastrook, prees de schietpartij als een reactie op de “misdaden en agressie van de Zionistische bezetter en hun kolonisten tegen de Al-Aqsa Moskee en de gevangenen”.
De bezette Westelijke Jordaanoever is dit jaar getuige geweest van een toename van Palestijnse gewapende aanvallen tegen Israëlische doelen. Vorige maand schoten onbekende gewapende mannen op een Israëlische bus met kolonisten in Silwad, bij Ramallah, maar er werden geen slachtoffers gemeld.
De spanningen komen nu de Israëlische troepen in verschillende delen van de Westelijke Jordaanoever hun bijna-dagelijkse overval- en arrestatie-operaties opvoeren, die vaak leiden tot het verwonden of doden van Palestijnen.
Meer dan 140 Palestijnen zijn dit jaar door Israëlisch vuur gedood, waaronder 49 doden in de Gazastrook en meer dan 91 in de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Nieuwe Israëlische inslagen sluiten vliegveld Aleppo

Israël is naar verluidt begonnen zich te richten op de infrastructuur in Syrië, nu het …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: