Nieuwste artikelen:

Palestijnse mannen uitgekleed en vastgehouden door het Israëlische leger

Israëlische troepen hebben tientallen Palestijnse burgers uitgekleed en gedetineerd,...

Amerikaans Congres oordeelt dat antizionisme antisemitisme is

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen...

Blauwe plekken gevonden op lichamen van Palestijnen die stierven in Israëlische detentie

Minstens twee van de zes Palestijnse gevangenen die sinds...

Iran rust 51 steden uit met civiele verdedigingssystemen nu spanningen hoog oplopen

Leestijd: 2 minuten

Plaatsvervangend minister van defensie brigadegeneraal Mehdi Farahi waarschuwt dat hybride vormen van oorlogsvoering, waaronder cyber-, biologische en radioactieve aanvallen, de klassieke oorlogen hebben vervangen.

Iran heeft 51 van zijn steden uitgerust met civiele verdedigingssystemen en de paraatheid van de luchtafweer opgevoerd om elke mogelijke buitenlandse aanval te verijdelen, zeiden militaire functionarissen zaterdag, temidden van een escalatie van de spanningen met Israël en de Verenigde Staten.

Iran (shutterstock)

De civiele verdedigingsuitrusting zal Iran in staat stellen “bedreigingen te identificeren en te volgen met behulp van rond-de-klok software volgens de aard van de bedreiging en het risico”, zo werd vice-minister van defensie brigadegeneraal Mehdi Farahi geciteerd door Iraanse media.

“Tegenwoordig is, afhankelijk van de sterkte van landen, de vorm van gevechten ingewikkelder geworden,” zei Farahi, eraan toevoegend dat hybride vormen van oorlogsvoering, waaronder cyber-, biologische en radioactieve aanvallen, de klassieke oorlogen hebben vervangen. Hij noemde geen namen van de landen die Iran zouden kunnen bedreigen. Intussen zei brigadegeneraal Qader Rahimzadeh, commandant van het Iraanse luchtverdedigingshoofdkwartier, dat de paraatheid bij zijn strijdkrachten het hoogst was.

“Het luchtruim van het land is vandaag het veiligste voor vluchten met vergunning en het onveiligste voor would-be agressors,” zei Rahimzadeh volgens het semi-officiële persbureau Mehr. Iran heeft Israël en de Verenigde Staten beschuldigd van cyberaanvallen in de afgelopen jaren die de infrastructuur van het land hebben geschaad. Iran heeft Israël, dat de verantwoordelijkheid noch bevestigd noch ontkend heeft, ook beschuldigd van sabotage van zijn nucleaire installaties.

Ook de militaire spanningen tussen de VS en Iran achtervolgen de regio al langer. Bij het laatste incident nam Iran eerder deze week Amerikaanse militaire zeildrones in de Rode Zee in beslag – ook al voeren beide landen nucleaire besprekingen. Dinsdag zei de Amerikaanse marine dat ze een poging verijdeld had van de Iraanse zeemacht van de Revolutionaire Garde om een onbemand oppervlakteschip te veroveren dat door de V.S. 5de Vloot in de Golf geëxploiteerd werd. Iran zei dat de drone een gevaar vormde voor het scheepvaartverkeer.

Afzonderlijk zeiden staatsmedia dat veiligheidstroepen in het noorden van Iran 12 volgelingen van het verboden Baha’i geloof arresteerden. Iran beschouwt het Baha’i geloof als een ketterse afsplitsing van de Islam en beschuldigt de volgelingen ervan van banden met Israël omdat een belangrijk Baha’i heiligdom, dat meer dan een eeuw geleden gebouwd werd, in Israël staat. Rechtengroepen waaronder Amnesty International hebben een toegenomen aanval op de religieuze minderheid in de afgelopen maanden aan de kaak gesteld, met tientallen arrestaties en de vernietiging van huizen.

Baha’is zeggen dat honderden van hun geloof sinds de Islamitische revolutie van Iran in 1979 gevangen zijn gezet en geëxecuteerd. De regering ontkent dat ze mensen vanwege hun geloof heeft vastgehouden of geëxecuteerd.

Laatste nieuws

Palestijnse mannen uitgekleed en vastgehouden door het Israëlische leger

Israëlische troepen hebben tientallen Palestijnse burgers uitgekleed en gedetineerd,...

Amerikaans Congres oordeelt dat antizionisme antisemitisme is

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen...

Blauwe plekken gevonden op lichamen van Palestijnen die stierven in Israëlische detentie

Minstens twee van de zes Palestijnse gevangenen die sinds...

43 Palestijnen vermoord bij twee luchtaanvallen met Amerikaanse wapens

Amnesty International heeft bewijs gevonden dat het Israëlische leger...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Saoedisch-Israëlische deal ‘elke dag dichterbij’, zegt Mohammed bin Salman

Kroonprins bespreekt Iraanse kernwapens en de moord op Jamal...

Iran: Wetgevers nemen wetsvoorstel aan dat straffen voor vrouwen die kledingvoorschriften overtreden verzwaart

Het wetsvoorstel, dat nog moet worden goedgekeurd door de...

Irak zegt Iraanse Koerdische groepen van oostgrens te hebben verwijderd

Iraanse troepen naar verluidt 'stand-by' langs Iraakse grens terwijl...

VS-Iran gevangenenruil: Amerikaanse gevangenen verlaten Teheran na deal via Qatar

De twee landen hebben een gevangenenruilovereenkomst gesloten nadat 6...

Netanyahu beweert dat Israëlische en Amerikaanse demonstranten tegen hem ‘bondgenoten van Iran’ zijn

De Israëlische premier haalde uit naar demonstranten en beschuldigde...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

1 × 7 =

Amerikaans Congres oordeelt dat antizionisme antisemitisme is

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen die anti-zionisme gelijkstelt met antisemitisme. Deze Republikeins geleide maatregel werd aangenomen met 311 stemmen voor...

Blauwe plekken gevonden op lichamen van Palestijnen die stierven in Israëlische detentie

Minstens twee van de zes Palestijnse gevangenen die sinds het begin van de oorlog in oktober in Israëlische hechtenis zijn overleden, werden gevonden met...

43 Palestijnen vermoord bij twee luchtaanvallen met Amerikaanse wapens

Amnesty International heeft bewijs gevonden dat het Israëlische leger in oktober in twee luchtaanvallen op Gaza Amerikaanse precisiegeleide munitie heeft gebruikt, waarbij 43 burgers...