Nieuwste artikelen:

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

Iran rust 51 steden uit met civiele verdedigingssystemen nu spanningen hoog oplopen

Leestijd: 2 minuten

Plaatsvervangend minister van defensie brigadegeneraal Mehdi Farahi waarschuwt dat hybride vormen van oorlogsvoering, waaronder cyber-, biologische en radioactieve aanvallen, de klassieke oorlogen hebben vervangen.

Iran heeft 51 van zijn steden uitgerust met civiele verdedigingssystemen en de paraatheid van de luchtafweer opgevoerd om elke mogelijke buitenlandse aanval te verijdelen, zeiden militaire functionarissen zaterdag, temidden van een escalatie van de spanningen met Israël en de Verenigde Staten.

Iran (shutterstock)

De civiele verdedigingsuitrusting zal Iran in staat stellen “bedreigingen te identificeren en te volgen met behulp van rond-de-klok software volgens de aard van de bedreiging en het risico”, zo werd vice-minister van defensie brigadegeneraal Mehdi Farahi geciteerd door Iraanse media.

“Tegenwoordig is, afhankelijk van de sterkte van landen, de vorm van gevechten ingewikkelder geworden,” zei Farahi, eraan toevoegend dat hybride vormen van oorlogsvoering, waaronder cyber-, biologische en radioactieve aanvallen, de klassieke oorlogen hebben vervangen. Hij noemde geen namen van de landen die Iran zouden kunnen bedreigen. Intussen zei brigadegeneraal Qader Rahimzadeh, commandant van het Iraanse luchtverdedigingshoofdkwartier, dat de paraatheid bij zijn strijdkrachten het hoogst was.

“Het luchtruim van het land is vandaag het veiligste voor vluchten met vergunning en het onveiligste voor would-be agressors,” zei Rahimzadeh volgens het semi-officiële persbureau Mehr. Iran heeft Israël en de Verenigde Staten beschuldigd van cyberaanvallen in de afgelopen jaren die de infrastructuur van het land hebben geschaad. Iran heeft Israël, dat de verantwoordelijkheid noch bevestigd noch ontkend heeft, ook beschuldigd van sabotage van zijn nucleaire installaties.

Ook de militaire spanningen tussen de VS en Iran achtervolgen de regio al langer. Bij het laatste incident nam Iran eerder deze week Amerikaanse militaire zeildrones in de Rode Zee in beslag – ook al voeren beide landen nucleaire besprekingen. Dinsdag zei de Amerikaanse marine dat ze een poging verijdeld had van de Iraanse zeemacht van de Revolutionaire Garde om een onbemand oppervlakteschip te veroveren dat door de V.S. 5de Vloot in de Golf geëxploiteerd werd. Iran zei dat de drone een gevaar vormde voor het scheepvaartverkeer.

Afzonderlijk zeiden staatsmedia dat veiligheidstroepen in het noorden van Iran 12 volgelingen van het verboden Baha’i geloof arresteerden. Iran beschouwt het Baha’i geloof als een ketterse afsplitsing van de Islam en beschuldigt de volgelingen ervan van banden met Israël omdat een belangrijk Baha’i heiligdom, dat meer dan een eeuw geleden gebouwd werd, in Israël staat. Rechtengroepen waaronder Amnesty International hebben een toegenomen aanval op de religieuze minderheid in de afgelopen maanden aan de kaak gesteld, met tientallen arrestaties en de vernietiging van huizen.

Baha’is zeggen dat honderden van hun geloof sinds de Islamitische revolutie van Iran in 1979 gevangen zijn gezet en geëxecuteerd. De regering ontkent dat ze mensen vanwege hun geloof heeft vastgehouden of geëxecuteerd.

Laatste nieuws

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur...

Nieuwsbrief

Ook intressant

De president van Iran, Ebrahim Raisi, is omgekomen bij een helikoptercrash.

De helikopter stortte neer terwijl hij een bergachtig terrein...

Israël heeft de VS overrompeld en gezegd dat het Iran pas na de Pesach-feestdagen zou aanvallen.

De beperkte aanval kwam slechts enkele uren nadat de...

Teheran wordt aangespoord om atoombom te ontwikkelen om regionale macht te vergroten.

Ondertussen maken ongedocumenteerde vluchtelingen in het VK zich zorgen...

Saoedi-Arabië: vermogende moslims richten zich op luxe woningen in heilige steden, blijkt uit rapport

Volgens het vastgoedadviesbureau Knight Frank kan de vastgoedmarkt van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

1 + 2 =

Oorlog in Gaza: Egyptische soldaat gedood in vuurgevecht met Israëlische troepen bij de grensovergang van Rafah.

Egypte bevestigt de dood en zegt het incident aan de grens met Gaza te onderzoeken. Een Egyptische soldaat is maandag gedood in een vuurgevecht met...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky News dat hij Labour en de Conservatieven verantwoordelijk hield voor het bevorderen van immigratie. Prominente rechtse...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur een publicatieverbod op het verhaal oplegt. Israëlische media meldden een uitwisseling van vuur tussen Egyptische en...