Biden zal MBS ontmoeten tijdens bezoek aan Saoedi-Arabië, meldt de minister van energie

In tegenstelling tot wat de president zelf zei, meldt de minister van energie Jennifer Granholm dat ze denkt dat Biden en de Saoedische kroonprins elkaar op de aankomende reis zullen ontmoeten.

De Amerikaanse minister van Energie heeft gezegd dat ze gelooft dat president Joe Biden de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zal ontmoeten tijdens zijn aanstaande reis naar het koninkrijk, in tegenspraak met de verklaringen van de Amerikaanse president enkele dagen geleden. 

Feitelijke heerser van Saoedi-Arabië , Mohammed bin Salman (shutterstock)

Minister van Energie Jennifer Granholm zei zondag in een interview met CNN dat ze denkt dat president Biden de kroonprins, ook bekend als MBS, zal ontmoeten tijdens de controversiële aanstaande reis van de Amerikaanse leider naar Saoedi-Arabië .

“Ik denk dat hij de Saoedische kroonprins zal ontmoeten”, zei Granholm tijdens het televisie-interview. 

Toen ze specifiek werd gevraagd naar de mogelijkheid van een een-op-een ontmoeting tussen Biden en de kroonprins op zondag, zei Granholm dat ze ervan uitging dat een dergelijke ontmoeting zou plaatsvinden. 

“Er is een reeks bijeenkomsten over energie in het algemeen. De Saoedi’s zijn bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in het ontwikkelen van expertise rond waterstof – schone waterstofproductie. Dus ik denk dat er een reeks onderwerpen op tafel ligt die te maken hebben met energie”, zei Granholm.

Biden vertelde vrijdag echter aan verslaggevers dat hij niet naar Saoedi-Arabië ging om de kroonprins te ontmoeten, wiens critici hem hebben beschuldigd van een sombere mensenrechtensituatie, waaronder de moord op en verminking van de Amerikaanse inwoner en journalist Jamal Khashoggi in 2018. 

“Ik ga kroonprins Mohammed bin Salman niet ontmoeten. Ik ga naar een internationale bijeenkomst en hij zal er deel van uitmaken”, zei de president destijds.

De aanstaande reis van Biden naar Saoedi-Arabië was er een van twist en tegenstrijdigheden, aangezien de regering-Biden eerder vorige week aankondigde dat de reis van de president naar Saoedi-Arabië inderdaad een ontmoeting met MBS zou omvatten. 

Biden heeft ook officieel gezegd dat eventuele ontmoetingen in Saoedi-Arabië het onderwerp energie niet op de agenda zouden hebben. 

“De toezeggingen van de Saoedi’s hebben niets te maken met energie”, zei hij voordat hij zijn reisplannen officieel bevestigde. 

“Het is toevallig een grotere bijeenkomst die plaatsvindt in Saoedi-Arabië. Dat is de reden waarom ik ga,” zei hij. “En het heeft te maken met nationale veiligheid voor hen, voor Israëli’s. … Het heeft te maken met veel grotere problemen dan te maken hebben met het stuk energie.”

Ondertussen hebben Granholm en de regering van Biden zich ingespannen om de torenhoge gasprijzen in het hele land naar beneden te halen, tot nu toe niet gelukt, aangezien het nationale gemiddelde voor een gallon gas nog steeds in de buurt van recordbedragen van meer dan $ 5 per gallon ligt.

Ondertussen hebben Granholm en de regering van Biden zich ingespannen om de torenhoge gasprijzen in het hele land naar beneden te halen, tot nu toe niet gelukt, aangezien het nationale gemiddelde voor een gallon gas nog steeds in de buurt van records van meer dan $ 5 per gallon ligt.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Saudische lobbyist en ex-senator houdt toezicht op miljoenen Republikeinse campagnedonaties

Voormalig senator Norm Coleman speelt dubbele rol van Saoedische lobbyist en voorzitter van GOP super …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: