Israël kan burgers waarschuwen tegen het afreizen naar het Wk in Qatar vanwege bezorgdheid over de veiligheid

De Israëlische Nationale Veiligheidsraad kan zijn burgers waarschuwen tegen het reizen naar het Wk in Qatar in November vanwege veiligheidsproblemen , melden Israëlische media.

Qatar met hoofdstad Doha (shutterstock)

Israël kan proberen zijn burgers te verbieden naar Qatar te reizen voor het WK 2022, uit bezorgdheid over de veiligheid, meldden Israëlische media woensdag.

Volgens de krant Israel Hayom zal de Israëlische Nationale Veiligheidsraad volgende week bijeenkomen om te praten over het uitbrengen van een advies, waarin de Israëli’s worden opgeroepen om niet naar de Golfstaat te reizen.

Bijna 15.000 Israëli’s hebben kaartjes gekocht voor het WK, en sporttoerismebureaus schatten dat tussen de 25.000 en 30.000 Israëli’s naar Qatar zouden kunnen reizen om te genieten van het toernooi, dat voor het eerst in het Midden-Oosten wordt gehouden.

Israëlische persberichten hebben gezegd dat er bezorgdheid blijft bestaan ​​over de mogelijkheid dat Israëli’s in Qatar worden benadeeld. Israël kan ook geen veiligheidsregelingen treffen, aangezien er geen diplomatieke banden zijn tussen Qatar en Israël. 

“Dit is een gecompliceerde veiligheidsuitdaging, waarvoor samenwerking met alle Qatarese autoriteiten nodig is, iets waarvan we niet zeker weten dat het zal gebeuren”, zei een functionaris die bij de zaak betrokken was tegen de krant.

De bron voegde eraan toe dat het pas na een ontmoeting met de Qatari’s zou zijn dat Israël de situatie zou kunnen begrijpen en hoe deze zou kunnen worden aangepakt.

“Er zullen zoveel Israëli’s aanwezig zijn; het is iets dat nog nooit is gebeurd in een staat waarmee we op zijn zachtst gezegd onstabiele betrekkingen hebben”, legde de functionaris uit.

“Na veiligheidsbesprekingen zullen we weten of dit kan worden gedaan – en hoe. Als er geen overeenstemming is over Israëlische veiligheidsoverwegingen, kunnen er aanbevelingen zijn om om objectieve redenen niet naar Qatar te reizen.”

Critici hebben eerder gewezen op de mensenrechtensituatie in Qatar als een reden waarom het WK, dat in november en december zal worden gehouden, daar niet zou mogen plaatsvinden.

Qatar is ervan beschuldigd de dood van honderden migrerende werknemers in het afgelopen decennium niet te hebben onderzocht, van wie velen betrokken waren bij de bouw van WK-stadions, ondanks wijdverbreid bewijs van een verband tussen vroegtijdige sterfgevallen en onveilige arbeidsomstandigheden.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Hamasleider Haniyeh bezoekt Rusland met delegatie op hoog niveau

Een hoge Hamas delegatie arriveert in Moskou voor besprekingen met de Russische minister van Buitenlandse …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: