Riyad bevestigd hun commitment aan de ‘OPEC-plus’-deal met Rusland

Leden van de OPEC+-groep voor olieproducten zullen woensdag bijeenkomen om versoepelingen van leveranties te bespreken nadat de Russische inval in de Oekraïne de kosten van een vat ruwe olie deed stijgen naar meer dan 100 dollar per vat. 

Saoedi-Arabië bevestigde zondag zijn inzet en commitment voor de OPEC+-overeenkomst met Rusland, meldde het Saudische persbureau, terwijl Moskou internationale kritiek krijgt over de invasie van Oekraïne .

Kroonprins Bin Salman in gesprek met de Russische president Poetin op de G20 van 2018 (shutterstock)

Kroonprins Mohammed bin Salman maakte de opmerkingen tijdens een gesprek met de Franse president Emmanuel Macron, waarin ook de situatie in Oekraïne en de impact ervan op de energiemarkten aan de orde kwamen, zei het bureau.

“In dit opzicht bevestigde Zijne Koninklijke Hoogheid de Kroonprins de bereidheid van het Koninkrijk voor de stabiliteit en het evenwicht van de oliemarkten en de toewijding van het Koninkrijk aan de OPEC Plus-overeenkomst”, voegde het agentschap eraan toe.

Leden van OPEC+ – een groep van 23 landen onder leiding van Saoedi-Arabië en Rusland inbegrepen – zullen woensdag bijeenkomen om te praten over het losmaken van de kranen, slechts enkele dagen nadat de Russische invasie van Oekraïne de ruwe olie deed stijgen tot meer dan $ 100 per vat.

De 13 leden van de OPEC zelf zullen tijdens de teleconferentievergadering worden vergezeld door hun 10 bondgenoten in de OPEC+-groep.

Terwijl Saoedi-Arabië wordt gezien als de spil van de oorspronkelijke OPEC-lidstaten, is Rusland de belangrijkste speler onder de 10 andere landen die deel uitmaken van OPEC+.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

VS “moedigen” Saudi-Arabië aan om met Iran in zee te gaan, zegt topdiplomaat tegen MEE

Saoedi-Arabië “wil heel graag voordeel zien” van gesprekken met Iran, vertelt Timothy Lenderking, gezant van …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: