Qatar laat alleen gevaccineerde fans toe op WK 2022

Doha zegt dat het van plan is om vaccinaties aan te bieden voor degenen die niet zijn ingeënt, zonder verdere details over het proces te geven.

Qatar zei zondag dat alleen mensen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 volgend jaar het WK mogen bijwonen, eraan toevoegend dat het in onderhandeling is om een ​​miljoen doses veilig te stellen voor het geval de wereldwijde vaccinatiecampagne achterblijft. 

Stadion in Qatar voor het WK 2022 (shutterstock)

Het emiraat in de Golf organiseert het vier weken durende toernooi in november 2022 en de voorzitter van de wereldwijde voetbalorganisatie FIFA heeft gezegd dat de wedstrijden in volle stadions zullen worden gehouden.

Premier Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani vertelde kranten dat hoewel verwacht werd dat de meeste landen hun burgers tegen die tijd zouden hebben gevaccineerd, Qatar nog steeds maatregelen nam om een ​​succesvol evenement te garanderen.

“We onderhandelen momenteel met een bedrijf om een ​​miljoen doses Covid-19-vaccins te verstrekken om een ​​aantal van degenen die naar Qatar komen te immuniseren en te vaccineren”, zei Sheikh Khalid zondag door de staatsmedia, zonder het bedrijf te identificeren.

Qatar is van plan om vaccinaties beschikbaar te stellen aan aanwezigen die nog niet zijn ingeënt, volgens functionarissen, maar het proces van een dergelijk plan was niet meteen duidelijk, aangezien de meeste coronavirusvaccins twee doses vereisen die met een tussenpoos van weken worden toegediend.

Het emiraat heeft 220.800 gevallen geregistreerd sinds de pandemie in maart vorig jaar begon. Het heeft volgens Reuters minstens 2,8 miljoen doses Pfizer-BioNTech- en Moderna-vaccins toegediend, genoeg om ongeveer 50,8 procent van zijn burgers en inwoners te vaccineren.

Doha organiseert in december de Arab Cup 2021, een evenement waarvan Sheikh Khalid zei dat het de bereidheid van het emiraat zou aantonen om grote toernooien te organiseren.

Qatar met hoofdstad Doha (shutterstock)

De bouw van de meeste stadions was voltooid, zei hij, terwijl er aan drie stadions wordt gewerkt, waaronder het Lusail-stadion, waar de laatste wedstrijd van het WK 2022 zal plaatsvinden. 

De voorbereidingen van Qatar om de FIFA World Cup te houden, zijn vertroebeld door zorgen over mensenrechtenschendingen en de mishandeling van migrerende werknemers die de infrastructuur bouwen voor het grootste voetbalevenement ter wereld. 

In augustus 2020 kondigde Qatar wijzigingen aan in zijn arbeidswetgeving, waaronder het schrappen van het certificaat van geen bezwaar dat werknemers dwong hun werkgevers toestemming te vragen om van baan te veranderen. Eerder dit jaar voerde Doha ook een nieuwe wet op het minimumloon in voor buitenlandse werknemers.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

De FBI onderzoekt voormalige Amerikaanse generaal over vermeende lobbygroep in Qatar

Volgens gerechtelijke documenten zou de gepensioneerde generaal John Allen hebben gewerkt om het Amerikaanse beleid …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: