Nieuwste artikelen:

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

Amazon-medewerkers dringen er bij Jeff Bezos op aan de banden met het Israëlische leger te verbreken

Leestijd: 3 minuten

In een brief ondertekend door 600 medewerkers wordt Amazon opgeroepen om de pijn en het lijden van Palestijnen te erkennen.

Werknemers bij Amazon hebben er bij de e-commercegigant op aangedrongen alle banden met het Israëlische leger te verbreken, slechts een dag nadat Amazon Web Services (AWS) en Google een deal van $ 1,2 miljard met Israël hadden getekend, dit heeft Middle East Eye onthuld.

Eigenaar van Amazon , Jeff Bezos (shutterstock)

De brief, ondertekend door 600 medewerkers en dinsdag afgeleverd bij Jeff Bezos, Andy Jassy en het Executive Team, spoort Amazon aan “om zakelijke contracten en zakelijke donaties met bedrijven, organisaties en / of regeringen die actief zijn of medeplichtig aan schendingen van de mensenrechten, zoals de Israëlische strijdkrachten. “

De brief, die door een medewerker en ondertekenaar naar MEE is gestuurd, zegt dat, aangezien Amazon Palestijnen in Tel Aviv, Haifa-kantoren en over de hele wereld in dienst heeft, ‘het negeren van het lijden van de Palestijnen en hun families waar ze thuis mee worden geconfronteerd, niet kan worden genegeerd “

In een gesprek met MEE op voorwaarde van anonimiteit, zei de werknemer dat mede-ondertekenaars in het bijzonder bezorgd waren dat hun werkgever een miljardencontract met Israël sloot, waarin ze clouddiensten zouden leveren voor de regering en voor de Israëlische strijdkrachten voor minstens zeven jaar.

“Amazon is niet de meest open plek voor werknemers om deze kwesties te bespreken, maar ze gebeuren in groepen en we zijn echt op zoek naar erkenning van de kwestie die niet door beide partijen wordt benaderd, zoals sommigen hebben gedaan”, zegt de werknemer die hielp bij het formuleren van de brief, zei.

“We verwachten niet eens een reactie van het management. Maar hopelijk met interne en externe druk, is het misschien iets dat ze uiteindelijk de behoefte zullen voelen om opnieuw de zaak te bekijken.”

“We hopen echter dat het onder druk van medewerkers van de verschillende bedrijven tot iets groters kan leiden.”

‘Basis mensenrechten’

Amazon wordt de derde technologiegigant in de VS die te maken krijgt met terugdringing van zijn werknemers na brieven van vorige week aan Google’s CEO Sundar Pichai en Apple’s CEO Tim Cooke om op dezelfde manier verklaringen af te leggen ter ondersteuning van Palestijnse rechten.

Beide bedrijven moeten nog publiekelijk reageren op de brieven van medewerkers.

Net als de brieven aan de leiders van Google en Apple, bevatte de brief aan het managementteam van Amazon ook verwijzingen naar mensenrechtenrapporten van de VN en anderen, waarin ze hun werkgevers opriepen een principieel standpunt in te nemen.

“We vragen de leiding van Amazon om de voortdurende aanval op de fundamentele mensenrechten van Palestijnen onder en illegale bezetting te erkennen, zoals bewezen en getuige door de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties, zonder taal te gebruiken die een machtssymmetrie of situationele gelijkwaardigheid impliceert, die minimaliseert en verkeerde voorstellingen geeft. de ontwrichting, vernietiging en dood die de Palestijnen de afgelopen dagen en decennia lang onevenredig zijn toegebracht, “luidde de brief.

“Het recente gewelddadige en dodelijke vertoon van Palestijnse ontheemding, ontmenselijking en ontmenselijking kan, nogmaals, niet actief of passief worden onderschreven.”

Palestijnse activisten, zoals Nadim Nashif, uitvoerend directeur van 7amleh: The Arab Center for Social Media Advancement, hebben de deal tussen Amazon en Google met Israël al veroordeeld als een zoveelste voorbeeld van ‘hoe technologiebedrijven de schendingen van mensenrechten mogelijk maken en beleid ontwikkelen om witwassen van deze onwettige activiteiten. 

“AWS [Amazon Web Services] zou geen clouddiensten moeten leveren aan bedrijven die samenwerken met regeringen en militairen om surveillancetechnologieën te ontwikkelen en om Palestijnen en andere mensenrechtenactivisten en organisaties te bespioneren”, zei Nashif tegen MEE.

Amazon reageerde tot nu toe niet op het verzoek om commentaar van Middle East Eye.

Laatste nieuws

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur...

Nieuwsbrief

Ook intressant

‘Geobsedeerde’ Netanyahu wordt voortdurend op de hoogte gehouden van Israëls operaties tegen het ICC

Israëlische inlichtingendiensten hebben de rechtbankaanklager Karim Khan gehackt en...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur...

Israëli’s vieren het bloedbad in Rafah tijdens het vreugdevuur van een Joodse feestdag.

Lag BaOmer vreugdevuren vieren spiritueel licht. Dit jaar gebruikten...

Oorlog in Gaza: Tientallen doden en gewonden na Israëlische bombardementen op ontheemde Palestijnen.

De aanvallen vonden plaats in de wijk Tal al-Sultan,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

+ 75 = 81

Oorlog in Gaza: Egyptische soldaat gedood in vuurgevecht met Israëlische troepen bij de grensovergang van Rafah.

Egypte bevestigt de dood en zegt het incident aan de grens met Gaza te onderzoeken. Een Egyptische soldaat is maandag gedood in een vuurgevecht met...

Nigel Farage begint de verkiezingscyclus met de bewering dat moslims de Britse waarden niet delen

De erepresident van de anti-immigratiepartij Reform UK vertelde Sky News dat hij Labour en de Conservatieven verantwoordelijk hield voor het bevorderen van immigratie. Prominente rechtse...

De Egyptische en Israëlische soldaten hebben ‘vuur uitgewisseld’ nabij de grensovergang van Rafah

Israëlische media melden een 'ongebruikelijk' incident voordat militaire censuur een publicatieverbod op het verhaal oplegt. Israëlische media meldden een uitwisseling van vuur tussen Egyptische en...