Nieuwste artikelen:

Angst voor extreemrechts beleid overschaduwt Jeruzalem Pride Parade

Tegenoptocht vindt voor het eerst plaats sinds de extreem-rechtse...

VS kondigt eerste ronde sancties tegen Soedan aan

Witte Huis kondigt economische sancties en visabeperkingen aan, maar...

Canadese rechtbank vernietigt uitspraak tot repatriëring van mannen in Syrische kampen

Federaal Hof van Beroep zegt dat het recht om...

Amazon-medewerkers dringen er bij Jeff Bezos op aan de banden met het Israëlische leger te verbreken

Leestijd: 3 minuten

In een brief ondertekend door 600 medewerkers wordt Amazon opgeroepen om de pijn en het lijden van Palestijnen te erkennen.

Werknemers bij Amazon hebben er bij de e-commercegigant op aangedrongen alle banden met het Israëlische leger te verbreken, slechts een dag nadat Amazon Web Services (AWS) en Google een deal van $ 1,2 miljard met Israël hadden getekend, dit heeft Middle East Eye onthuld.

Eigenaar van Amazon , Jeff Bezos (shutterstock)

De brief, ondertekend door 600 medewerkers en dinsdag afgeleverd bij Jeff Bezos, Andy Jassy en het Executive Team, spoort Amazon aan “om zakelijke contracten en zakelijke donaties met bedrijven, organisaties en / of regeringen die actief zijn of medeplichtig aan schendingen van de mensenrechten, zoals de Israëlische strijdkrachten. “

De brief, die door een medewerker en ondertekenaar naar MEE is gestuurd, zegt dat, aangezien Amazon Palestijnen in Tel Aviv, Haifa-kantoren en over de hele wereld in dienst heeft, ‘het negeren van het lijden van de Palestijnen en hun families waar ze thuis mee worden geconfronteerd, niet kan worden genegeerd “

In een gesprek met MEE op voorwaarde van anonimiteit, zei de werknemer dat mede-ondertekenaars in het bijzonder bezorgd waren dat hun werkgever een miljardencontract met Israël sloot, waarin ze clouddiensten zouden leveren voor de regering en voor de Israëlische strijdkrachten voor minstens zeven jaar.

“Amazon is niet de meest open plek voor werknemers om deze kwesties te bespreken, maar ze gebeuren in groepen en we zijn echt op zoek naar erkenning van de kwestie die niet door beide partijen wordt benaderd, zoals sommigen hebben gedaan”, zegt de werknemer die hielp bij het formuleren van de brief, zei.

“We verwachten niet eens een reactie van het management. Maar hopelijk met interne en externe druk, is het misschien iets dat ze uiteindelijk de behoefte zullen voelen om opnieuw de zaak te bekijken.”

“We hopen echter dat het onder druk van medewerkers van de verschillende bedrijven tot iets groters kan leiden.”

‘Basis mensenrechten’

Amazon wordt de derde technologiegigant in de VS die te maken krijgt met terugdringing van zijn werknemers na brieven van vorige week aan Google’s CEO Sundar Pichai en Apple’s CEO Tim Cooke om op dezelfde manier verklaringen af te leggen ter ondersteuning van Palestijnse rechten.

Beide bedrijven moeten nog publiekelijk reageren op de brieven van medewerkers.

Net als de brieven aan de leiders van Google en Apple, bevatte de brief aan het managementteam van Amazon ook verwijzingen naar mensenrechtenrapporten van de VN en anderen, waarin ze hun werkgevers opriepen een principieel standpunt in te nemen.

“We vragen de leiding van Amazon om de voortdurende aanval op de fundamentele mensenrechten van Palestijnen onder en illegale bezetting te erkennen, zoals bewezen en getuige door de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties, zonder taal te gebruiken die een machtssymmetrie of situationele gelijkwaardigheid impliceert, die minimaliseert en verkeerde voorstellingen geeft. de ontwrichting, vernietiging en dood die de Palestijnen de afgelopen dagen en decennia lang onevenredig zijn toegebracht, “luidde de brief.

“Het recente gewelddadige en dodelijke vertoon van Palestijnse ontheemding, ontmenselijking en ontmenselijking kan, nogmaals, niet actief of passief worden onderschreven.”

Palestijnse activisten, zoals Nadim Nashif, uitvoerend directeur van 7amleh: The Arab Center for Social Media Advancement, hebben de deal tussen Amazon en Google met Israël al veroordeeld als een zoveelste voorbeeld van ‘hoe technologiebedrijven de schendingen van mensenrechten mogelijk maken en beleid ontwikkelen om witwassen van deze onwettige activiteiten. 

“AWS [Amazon Web Services] zou geen clouddiensten moeten leveren aan bedrijven die samenwerken met regeringen en militairen om surveillancetechnologieën te ontwikkelen en om Palestijnen en andere mensenrechtenactivisten en organisaties te bespioneren”, zei Nashif tegen MEE.

Amazon reageerde tot nu toe niet op het verzoek om commentaar van Middle East Eye.

Laatste nieuws

Angst voor extreemrechts beleid overschaduwt Jeruzalem Pride Parade

Tegenoptocht vindt voor het eerst plaats sinds de extreem-rechtse...

VS kondigt eerste ronde sancties tegen Soedan aan

Witte Huis kondigt economische sancties en visabeperkingen aan, maar...

Canadese rechtbank vernietigt uitspraak tot repatriëring van mannen in Syrische kampen

Federaal Hof van Beroep zegt dat het recht om...

Israël dient wetsvoorstellen in om controle over Palestijnse scholen aan te scherpen

Voorgestelde wetsvoorstellen zouden de achtergrondcontroles van leraren uitbreiden en...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Angst voor extreemrechts beleid overschaduwt Jeruzalem Pride Parade

Tegenoptocht vindt voor het eerst plaats sinds de extreem-rechtse...

Israël dient wetsvoorstellen in om controle over Palestijnse scholen aan te scherpen

Voorgestelde wetsvoorstellen zouden de achtergrondcontroles van leraren uitbreiden en...

‘Geduld is op’: Amerikaanse senator eist rapport over moord op Shireen Abu Akleh

Chris Van Hollen eist voor vrijdag bijgewerkt rapport of...

Israël: Palestijnen hekelen politie ‘medeplichtigheid’ aan stijgend aantal moorden

Gewelddadige criminaliteit op recordhoogte onder Palestijnse burgers van Israël...

Libanon: Explosie doodt vijf leden van Palestijnse gewapende groepering

Volksfront voor de Bevrijding van Palestina-Algemeen Commando geeft Israël...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

Spam check ;-) − 4 = 6

VS kondigt eerste ronde sancties tegen Soedan aan

Witte Huis kondigt economische sancties en visabeperkingen aan, maar sleutelfiguren van leger en RSF blijven buiten schot. De Verenigde Staten hebben hun eerste sanctieronde tegen...

Canadese rechtbank vernietigt uitspraak tot repatriëring van mannen in Syrische kampen

Federaal Hof van Beroep zegt dat het recht om Canada binnen te komen "geen gouden ticket" is. De familie van één man zegt in...

Israël dient wetsvoorstellen in om controle over Palestijnse scholen aan te scherpen

Voorgestelde wetsvoorstellen zouden de achtergrondcontroles van leraren uitbreiden en het moeilijker maken voor scholen om vergunningen te krijgen. Het Israëlische parlement heeft twee wetsvoorstellen ingediend...