Amazon-medewerkers dringen er bij Jeff Bezos op aan de banden met het Israëlische leger te verbreken

In een brief ondertekend door 600 medewerkers wordt Amazon opgeroepen om de pijn en het lijden van Palestijnen te erkennen.

Werknemers bij Amazon hebben er bij de e-commercegigant op aangedrongen alle banden met het Israëlische leger te verbreken, slechts een dag nadat Amazon Web Services (AWS) en Google een deal van $ 1,2 miljard met Israël hadden getekend, dit heeft Middle East Eye onthuld.

Eigenaar van Amazon , Jeff Bezos (shutterstock)

De brief, ondertekend door 600 medewerkers en dinsdag afgeleverd bij Jeff Bezos, Andy Jassy en het Executive Team, spoort Amazon aan “om zakelijke contracten en zakelijke donaties met bedrijven, organisaties en / of regeringen die actief zijn of medeplichtig aan schendingen van de mensenrechten, zoals de Israëlische strijdkrachten. “

De brief, die door een medewerker en ondertekenaar naar MEE is gestuurd, zegt dat, aangezien Amazon Palestijnen in Tel Aviv, Haifa-kantoren en over de hele wereld in dienst heeft, ‘het negeren van het lijden van de Palestijnen en hun families waar ze thuis mee worden geconfronteerd, niet kan worden genegeerd “

In een gesprek met MEE op voorwaarde van anonimiteit, zei de werknemer dat mede-ondertekenaars in het bijzonder bezorgd waren dat hun werkgever een miljardencontract met Israël sloot, waarin ze clouddiensten zouden leveren voor de regering en voor de Israëlische strijdkrachten voor  minstens zeven jaar.

“Amazon is niet de meest open plek voor werknemers om deze kwesties te bespreken, maar ze gebeuren in groepen en we zijn echt op zoek naar erkenning van de kwestie die niet door beide partijen wordt benaderd, zoals sommigen hebben gedaan”, zegt de werknemer die hielp bij het formuleren van de brief, zei.

“We verwachten niet eens een reactie van het management. Maar hopelijk met interne en externe druk, is het misschien iets dat ze uiteindelijk de behoefte zullen voelen om opnieuw de zaak te bekijken.”

“We hopen echter dat het onder druk van medewerkers van de verschillende bedrijven tot iets groters kan leiden.”

‘Basis mensenrechten’

Amazon wordt de derde technologiegigant in de VS die te maken krijgt met terugdringing van zijn werknemers na brieven van vorige week aan Google’s CEO Sundar Pichai en Apple’s CEO Tim Cooke om op dezelfde manier verklaringen af ​​te leggen ter ondersteuning van Palestijnse rechten.

Beide bedrijven moeten nog publiekelijk reageren op de brieven van medewerkers.

Net als de brieven aan de leiders van Google en Apple, bevatte de brief aan het managementteam van Amazon ook verwijzingen naar mensenrechtenrapporten van de VN en anderen, waarin ze hun werkgevers opriepen een principieel standpunt in te nemen.

“We vragen de leiding van Amazon om de voortdurende aanval op de fundamentele mensenrechten van Palestijnen onder en illegale bezetting te erkennen, zoals bewezen en getuige door de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties, zonder taal te gebruiken die een machtssymmetrie of situationele gelijkwaardigheid impliceert, die minimaliseert en verkeerde voorstellingen geeft. de ontwrichting, vernietiging en dood die de Palestijnen de afgelopen dagen en decennia lang onevenredig zijn toegebracht, “luidde de brief.

“Het recente gewelddadige en dodelijke vertoon van Palestijnse ontheemding, ontmenselijking en ontmenselijking kan, nogmaals, niet actief of passief worden onderschreven.”

Palestijnse activisten, zoals Nadim Nashif, uitvoerend directeur van 7amleh: The Arab Center for Social Media Advancement, hebben de deal tussen Amazon en Google met Israël al veroordeeld als een zoveelste voorbeeld van ‘hoe technologiebedrijven de schendingen van mensenrechten mogelijk maken en beleid ontwikkelen om witwassen van deze onwettige activiteiten. 

“AWS [Amazon Web Services] zou geen clouddiensten moeten leveren aan bedrijven die samenwerken met regeringen en militairen om surveillancetechnologieën te ontwikkelen en om Palestijnen en andere mensenrechtenactivisten en organisaties te bespioneren”, zei Nashif tegen MEE.

Amazon reageerde tot nu toe niet op het verzoek om commentaar van Middle East Eye.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Saudische lobbyist en ex-senator houdt toezicht op miljoenen Republikeinse campagnedonaties

Voormalig senator Norm Coleman speelt dubbele rol van Saoedische lobbyist en voorzitter van GOP super …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: