Biden breidt de deportatiebescherming uit voor Syriërs in de VS.

Het Department of Homeland Security zegt dat het ook 1.800 extra Syriërs zal toestaan ​​om voor de eerste keer een beschermde status aan te vragen.

Het Department of Homeland Security (DHS) heeft de tijdelijke beschermde status (TPS) verlengd voor 6.700 Syrische burgers die zich momenteel in de Verenigde Staten bevinden, waardoor ze tot september 2022 in het land kunnen blijven. 

TPS wordt toegekend aan degenen die naar de VS komen na oorlogen, natuurrampen of andere gebeurtenissen waardoor ze niet naar hun thuisland kunnen terugkeren. Naast het verlengen van de status van die Syriërs heeft het DHS ook nog eens 1.800 Syriërs toegestaan ​​om TPS aan te vragen.

Grote Syrische demonstratie in Amerika (shutterstock) 

“De Syrische burgeroorlog laat nog steeds zien dat burgers opzettelijk worden aangevallen, dat er chemische wapens worden gebruikt en dat er op onregelmatige wijze oorlog wordt gevoerd, en dat kindsoldaten worden ingezet”, zei DHS vrijdag in een persbericht.

“De oorlog heeft ook geleid tot de aanhoudende behoefte aan humanitaire hulp, een toename van vluchtelingen en ontheemden, voedselonzekerheid, beperkte toegang tot water en medische zorg, en grootschalige vernietiging van de Syrische infrastructuur.

“Deze omstandigheden verhinderen dat Syrische staatsburgers veilig terugkeren.”

De verlenging van 18 maanden is de langste periode die de afdeling TPS kan verlengen – andere periodes zijn zes of 12 maanden – en het is de derde keer dat het ervoor heeft gekozen om dit te doen voor Syriërs tijdens de huidige en vorige administraties.

De VS biedt deze status aan aan personen uit negen andere landen, waaronder Jemen, Soedan, Zuid-Soedan en Somalië.

De statusverlenging is beschikbaar voor alle Syriërs die de VS zijn binnengekomen na maart 2012, en elke Syriër die na 1 augustus 2016 is binnengekomen, kan voor het eerst een aanvraag indienen.

De burgeroorlog in Syrië brak in 2011 uit nadat de gewelddadige onderdrukking van protesten snel uitmondde in een conflict op meerdere fronten dat talrijke actoren, waaronder buitenlandse mogendheden, aantrok.

Het conflict heeft meer dan 380.000 mensen gedood en miljoenen mensen uit hun huizen verdreven.

De aankondiging werd geprezen door een aantal rechten- en immigratieorganisaties.

” Abed Ayoub, directeur van het Arab Anti-Discrimination Committee, zei op Twitter dat het een welkome maatregel was.

“Dit maakt het mogelijk voor nieuwe aanvragers die niet konden solliciteren naar werk onder de vorige administratie.”

“Ondanks aanhoudende en verslechterende omstandigheden in veel door TPS aangewezen landen, heeft geen enkel land een herbestemming van TPS ontvangen sinds 2016”, zegt Anna Gallagher, uitvoerend directeur van Catholic Legal Immigration Network.

“Het besluit van vandaag is belangrijk, niet alleen voor de mensen uit Syrië die er rechtstreeks van zullen profiteren, maar ook vanwege de boodschap die het uitzendt. De Verenigde Staten herstellen hun engagement om humanitaire bescherming te bieden.”

Douglas Rivlin, communicatiedirecteur van America’s Voice, zei in een verklaring dat het nu “de beurt was van het Congres om samen te komen en permanente oplossingen te creëren voor de honderdduizenden TPS-houders die levens en gezinnen hebben opgebouwd in de VS”.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Elon Musk betrekt Qatarezen en Saoedi’s in twitter-deal

Mede-oprichter van Tesla kondigden vorige maand de overname van de sociale-media gigant aan, waardoor de …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: