Amerikaanse sancties tegen de in Londen gevestigde familie van Assad’s vrouw op grond van de Caesar Act

Het ministerie van Financiën zet ook de Centrale Bank van Syrië en een aantal bedrijven op de zwarte lijst.

De VS hebben dinsdag nieuwe sancties uitgevaardigd tegen de vrouw van de Syrische president Bashar al-Assad en leden van haar in Londen gevestigde familie, volgens de laatste bepalingen tegen de heersende familie van Syrië.

Naast het aanwijzen van Asma al-Assad wegens ‘het belemmeren van inspanningen om een ​​politieke oplossing van het Syrische conflict te bevorderen’, zijn de sancties gericht tegen haar vader en cardioloog Fawaz Akhras en haar moeder Sahar Otri, samen met haar broer Firas en oom Eyad Akhras – die allemaal Britse staatsburgers zijn.

Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo (shutterstock)

Staatssecretaris Mike Pompeo zei in een verklaring dat zowel de Assad- als de Akhras-families “hun onrechtmatig verkregen rijkdom vergaarden ten koste van het Syrische volk door hun controle over een uitgebreid, illegaal netwerk met verbindingen in Europa, de Golf en elders”. .

“Het regime van Assad, gesteund door zijn handlangers en bondgenoten, weigert echter een einde te maken aan zijn onnodige, wrede oorlog tegen het Syrische volk, waardoor pogingen om tot een politieke oplossing te komen, worden vertraagd”, zei hij.

Asma werd eerder in juni door de VS gesanctioneerd, samen met haar man, en Washington legde eerder ook sancties op aan hun oudste zoon Hafez.

Naast de door Pompeo aangekondigde aanduidingen, kondigde het Amerikaanse ministerie van Financiën dinsdag een extra reeks sancties aan , waarbij de Centrale Bank van Syrië op de zwarte lijst werd gezet, evenals Assad’s adviseur Lina al-Kinayeh, haar echtgenoot, de Syrische parlementariër Mohammed Masouti, en een aantal bedrijven aangesloten bij de twee.

De Schatkist plaatste ook vijf entiteiten op de zwarte lijst die eigendom bleken te zijn van Amer Taysir Khiti, een hoge regeringsfunctionaris in Syrië. Die bedrijven zijn onder meer beton- en plasticfabrikanten, een scheepvaart- en transportbedrijf en onroerendgoed- en grondbedrijven. Khiti werd eerder vorige maand onder Amerikaanse sancties geplaatst.

De aankondigingen van dinsdag markeren de laatste ronde van sancties opgelegd door de VS onder de Caesar Act, vorig jaar aangenomen en in werking getreden tijdens de zomer, die tot doel hebben ‘slechte actoren af ​​te schrikken die de gruweldaden van het Assad-regime tegen het Syrische volk blijven steunen en financieren”.

De act is vernoemd naar een Syrische militaire fotograaf die tienduizenden gruwelijke foto’s het land uit heeft gesmokkeld die bewijzen van oorlogsmisdaden bevatten.

De VS en de Europese Unie hebben de tegoeden van de Syrische staat en honderden bedrijven en individuen al bevroren. Washington verbood ook de Amerikaanse export naar Syrië en investeringen, inclusief transacties met olie- en koolwaterstofproducten.

De nieuwe sancties die worden opgelegd door de Caesar Act hebben betrekking op meer sectoren en kunnen de bevriezing van de tegoeden van buitenlandse actoren die met Syrië te maken hebben, inhouden, ongeacht de nationaliteit. De wetgeving is ook gericht op degenen die te maken hebben met entiteiten uit Rusland en Iran, de belangrijkste geldschieters van Assad.

De Syrische autoriteiten hebben de westerse sancties de schuld gegeven van de economische achteruitgang van het land, waaronder een ineenstorting van de valuta die heeft geleid tot stijgende prijzen en mensen die moeite hebben om voedsel en basisvoorraden te betalen.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Algemene Vergadering van de VN: Syrië roept VS op te vertrekken, Oman prijst vredesinspanningen Jemen

Op de laatste dag van de AVVN spreken Syrië, Oman, Algerije en Tunesië zich uit …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: