Saudi-Arabië, Oman en Koeweit sluiten de grenzen om nieuwe Covid variant aan te pakken

Vrachtvervoer wordt nog niet beïnvloed door de nieuwe maatregelen, die na een week zullen  worden herzien.

Saudi-Arabië, Koeweit en Oman hebben aangekondigd dat ze internationale vluchten opschorten en hun grenzen sluiten om de verspreiding van de nieuwe Covid-19 variant te voorkomen.

Zondag zei de Saoedische minister van Binnenlandse Zaken dat zijn land de land- en zeegrenzen sluit, inkomende vluchten stopt en dat de maatregelen na een week zouden worden herzien.

GCC golfstaten (shutterstock)

De verzending van goederen zou niet worden beïnvloed door de nieuwe beperkingen. Emirates, Etihad, Fly Dubai en Arabia Airlines vertelden passagiers wel dat ze hun vluchten naar Saoedi-Arabië annuleerden. Emirates zei dat het op 27 december zijn vluchten naar Riyad zou hervatten.

Een nieuwe soort van Covid-19, genaamd VUI-202012/01, is verschenen in het Verenigd Koninkrijk en experts hebben gezegd dat het zeer besmettelijk en voor 70 procent overdraagbaar was, maar het lijkt niet dodelijker te zijn.

Koeweit zei dat het ook inkomende vluchten opschort en zee- en landgrenzen sluit vanaf maandag 23.00 uur lokale tijd tot 1 januari 2021, maar de vrachtactiviteiten kunnen doorgaan, zei Saad al-Otaibi, een woordvoerder van de Koeweitse burgerluchtvaart, in een verklaring.

Ook Oman kondigde dinsdag een zee-, land- en luchtgrensafsluiting aan. Zowel Koeweit als Oman hebben landgrenzen met Saoedi-Arabië en de drie landen zijn lid van de Gulf Cooperation Council (GCC).

Verschillende Europese landen sloten hun grenzen en schortten zondag de uitgaande vluchten op vanuit het VK, waar de nieuwe soort Covid-19 in december werd ontdekt en leidde tot strengere beperkingen in het zuidoosten van Engeland. 

Ook op zondag werden tientallen passagiers die vanuit het VK naar Israël waren gereisd door de politie begeleid naar een hotel in Jeruzalem om ze vervolgens in quarantaine te plaatsen, degenen die weigerden kozen ervoor om terug te vliegen naar Londen, meldde de  Times of Israel .

 

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Twee Saoedische delegaties bezoeken de VS terwijl de banden verbeteren

Tientallen Saoedische regeringsfunctionarissen en bedrijfsleiders zullen deze maanda Washington bezoeken. Twee Saoedische regeringsdelegaties zijn van …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: