De rechtbank in Dubai veroordeelt de Saoedische minister van Arbeid wegens fraude

Rechtbank van de VAE veroordeelt de Saoedische minister van Arbeid

Een rechtbank in Dubai veroordeelde de Saoedische minister van Arbeid  wegens fraude en overhandigde hem een boete van $ 450 miljoen (1,6 miljard Emirati dirham) ten gunste van de Palestijns-Canadese zakenman Omar Ayesh in de fraudezaak met betrekking tot Tameer Holding Investment, meldde Arabi21 .

De rechtbank oordeelde dat Rajhi een jaarlijkse rente van negen procent over het bedrag van de boete in rekening zou brengen, beginnend vanaf 12 maart 2017 tot de voltooiing van de betaling, volgens de uitspraak van 25 november in Dubai.

De rechtbank eiste ook dat Rajhi Ayes, die 25 procent van de aandelen in Tameer Holding Investment bezit, $ 2,8 miljoen zou betalen als vergoeding voor materiële en morele schade.

De zaak werd ingediend toen de Saoedische minister en vier van zijn broers beslag namen op de eigendommen en activa van Tameer Holding Investment, inclusief de aandelen van de oprichter, Ayesh, en honderden andere klanten, volgens Arabi21. 

De International Justice Mission (IJM) in Washington gaf commentaar op de zaak en zei dat het “alle corrupte individuen zal blijven ontmaskeren, ongeacht hun positie of anciënniteit”.

De uitspraak vormt in dit geval een aanvulling op de inventaris van bewijsmateriaal van de instelling dat zal worden voorgelegd aan de relevante anticorruptie-autoriteiten, waaronder de Saudi Oversight and Anti-Corruption Authority.

 

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

VS “moedigen” Saudi-Arabië aan om met Iran in zee te gaan, zegt topdiplomaat tegen MEE

Saoedi-Arabië “wil heel graag voordeel zien” van gesprekken met Iran, vertelt Timothy Lenderking, gezant van …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: