Nieuwste artikelen:

Saudi-Arabië verlaagt olieproductie met 1 miljoen vaten om de olieprijs te verhogen

Saoedi-Arabië wil alleen de olieprijzen opdrijven om ambitieuze projecten...

Qatar bekritiseerd voor niet handhaven cryptoverbod door waakhond financiële misdrijven

In Parijs gevestigde groep zegt dat Qatar niet genoeg...

Italië en Frontex hadden schipbreuk kunnen voorkomen waarbij bijna 100 mensen omkwamen

Rapport toont aan dat Italiaanse autoriteiten en EU-grensagentschap het...

‘Massacorruptie’-onderzoek bij Saoedisch ministerie van Defensie

Leestijd: 5 minuten

Riyad onderzoekt ‘massale corruptie’ bij het ministerie van Defensie

De Saoedische autoriteiten hebben naar verluidt een onderzoek gestart naar een corruptiezaak waarbij een aantal officieren en ambtenaren van het ministerie van Defensie betrokken waren die verdacht werden van dubieuze financiële transacties ter waarde van 1,2 miljard Saoedische rialen (328 miljoen dollar).

De Saudi Oversight and Anti-Corruption Authority (Nazaha) zei dat een aantal functionarissen en ambtenaren betrokken zijn bij verdachte financiële transacties, omkoping, verspilling van publiek geld en witwassen, meldde The New Khalij- website donderdag. 

Een officiële bron in Riyad zei dat de autoriteiten van de National Anti-Corruption Commission (NACC) de laatste tijd 158 strafzaken hebben behandeld, waarbij 226 Saoedische burgers en inwoners betrokken zijn die momenteel gerechtelijk worden vervolgd.

Mohammed Bin Salman tijdens een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk (shutterstock)

De NACC startte een onderzoek naar 48 partijen, waaronder 19 medewerkers van het ministerie van Defensie, drie overheidsmedewerkers, 18 zakenmensen en acht medewerkers die werkzaam zijn in bedrijven die contracten hebben met de joint forces, waarvan er drie buitenlands zijn. 

Frankrijk zegt slachtoffer te zijn van ‘laster’

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei donderdag in een exclusief interview met de Saoedische krant Asharq Al-Awsat dat zijn land tolerantie omarmt en dat de Franse wet staatsneutraliteit voorschrijft en discriminatie tussen burgers op basis van religie verbied.

Volgens de krant verklaarde Le Drian dat Frankrijk te maken heeft met veelzijdig terrorisme, vertegenwoordigd door enerzijds de activiteit van terreurgroepen zoals de Islamitische Staat (IS) en Al-Qaeda, en anderzijds individuele terroristische daden.

De Franse functionaris gaf aan dat zijn land is onderworpen aan een campagne van “œlaster, laster, roddels, uitbuiting en haat, geleid door leiders van bepaalde landen en groepen, die de invloed van sociale media gebruikten om anderen te misleiden door hen te laten denken dat Frankrijk en Europa islam afwijzen”.

Hij voegde eraan toe dat Frankrijk niet het enige land is dat haatcampagnes en de manipulatie van informatie op sociale mediaplatforms aan de kaak stelt, “maar al onze Europese partners hebben ook bezwaar gemaakt, bijvoorbeeld t.o.v. de houding van Turkije, omdat ze weten dat deze ook op hen gericht is”.

Wat betreft buitenlandse fondsen die in religieuze verenigingen worden gepompt, zei de minister dat alle financiële steun via transparante kanalen moet worden overgedragen “om ervoor te zorgen dat deze fondsen niet gericht zijn op het steunen van fundamentalistische ideologieën”.

Arabische en moslimlanden zijn getuige geweest van populaire campagnes om Franse producten te boycotten uit protest tegen de publicatie van karikaturen van de profeet Mohammed in Parijs en tegen uitspraken van president Emmanuel Macron die veel Arabieren en moslims als beledigend voor de islam beschouwden.

VAE ‘verzendt Amerikaanse dollars naar Syrië’

Een Syrisch vliegtuig arriveerde naar verluidt vanuit de Verenigde Arabische Emiraten op de militaire luchthaven Mezzeh in de hoofdstad Damascus, met een lading Amerikaanse dollars, aldus Al Khalij Online woensdag via een privébron.

De nieuwswebsite maakte de datum van aankomst van het vliegtuig in Syrië of de waarde van de verzonden fondsen niet bekend.

De bron beweerde dat het vliegtuig, gemaakt door het Russische bedrijf Tupolev en toebehorend aan Syrian Airlines, was geladen met een grote hoeveelheid Amerikaanse dollars en buitenlandse valuta die door de zus van Bashar al-Assad, die in Dubai woont, was gestuurd om pogingen te ondersteunen om de voortdurende daling van het Syrische pond ten opzichte van de dollar, in overleg met de autoriteiten in Abu Dhabi.

De bron vertelde Al-Khaleej Online dat Bushra al-Assad de fondsen stuurde, ontvangen door de gouverneur van de Centrale Bank van Syrië, Hazem Karfoul, en merkte op dat “œdeze fondsen rechtstreeks van de luchthaven naar de Centrale Bank in Damascus werden overgemaakt onder toezicht. van de Republikeinse Garde en Air Force Intelligence “. 

Bashar al Assad en zijn vrouw (shutterstock)

Het ministerie van Financiën van de Syrische regering heeft afgelopen zondag buitengewone maatregelen genomen om de aanzienlijke daling van het Syrische pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar het hoofd te bieden, aldus de website.

Nieuwe beperkingen op familiebezoeken in Egyptische gevangenissen

Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft extra beperkingen opgelegd aan gevangenisbezoeken door een nieuw systeem in te voeren met strikte regels die de familieleden van gevangenen moeten volgen, meldde Al-Araby al-Jadeed ( The New Arab ).

In augustus kondigde het ministerie de hervatting aan van familiebezoeken aan gevangenen voor het eerst sinds de start van voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus medio maart te voorkomen, terwijl een nieuw mechanisme werd opgelegd dat verschilt van het mechanisme dat in de afgelopen drie maanden is ingevoerd.

Het nieuwe mechanisme vereist pre-registratie voor bezoekers, en slechts één geïdentificeerde bezoeker tegelijk, evenals een verbod op het binnenbrengen van eten en drinken. Deze maatregelen hebben het gevangenisbesturen mogelijk gemaakt om bezoeken op afstand te houden, vooral voor politieke gevangenen en degenen die beschuldigd worden van aansluiting bij oppositiegroepen, aldus de krant. 

Het nieuwe beleid zou de spanning, woede en ruzies tussen gevangenen en gevangenisafdelingen hebben doen escaleren, waardoor de psychologische toestand van duizenden gevangenen is verslechterd, vooral van degenen aan wie de afgelopen periode geen bezoek is verleend.

Bronnen op het gebied van veiligheid en mensenrechten zeiden dat verschillende gevangenissen bezoeken vanaf 21 november volledig hebben verboden onder het voorwendsel van het nemen van voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Wat betreft de rest van de Egyptische gevangenissen, is het aantal bezoeken, dat al beperkt is, met 50 procent verminderd. 

De bronnen voegden eraan toe dat het bestuur van gevangenissen had besloten de bezoeken aan alle politieke gevangenen, zowel in voorlopige hechtenis als veroordeelden, op te schorten.

Advocaten is ook verteld om direct contact met hun cliënten vóór de zittingsdagen te vermijden, aldus The New Arab.

Laatste nieuws

Saudi-Arabië verlaagt olieproductie met 1 miljoen vaten om de olieprijs te verhogen

Saoedi-Arabië wil alleen de olieprijzen opdrijven om ambitieuze projecten...

Qatar bekritiseerd voor niet handhaven cryptoverbod door waakhond financiële misdrijven

In Parijs gevestigde groep zegt dat Qatar niet genoeg...

Italië en Frontex hadden schipbreuk kunnen voorkomen waarbij bijna 100 mensen omkwamen

Rapport toont aan dat Italiaanse autoriteiten en EU-grensagentschap het...

Libanon: Vijf mannen aangeklaagd van moord op Ierse soldaat vorig jaar

Mannen die banden zouden hebben met Hezbollah aangeklaagd voor...

Nieuwsbrief

Ook intressant

Cop28: Syrië’s Assad ‘ontving uitnodiging’ van VAE om klimaatconferentie bij te wonen

De Syrische president Bashar al-Assad heeft een officiële uitnodiging...

Iraans persoverzicht: Politici verdeeld over verkiezingskandidaten Turkije

Ondertussen gaat Irans handel in lichaamsorganen internationaal, en uit...

Turkse presidentskandidaat Muharrem Ince trekt zich terug uit verkiezingen

Oppositiepoliticus besluit op te stappen na online lastercampagne die...

Imran Khan: Pakistan arresteert oud-premier wegens corruptiezaken

Arrestatie komt dag na waarschuwing van militairen tegen "ongegronde...

Rusland treedt op als gastheer voor gesprekken tussen Turkije en Syrië om de banden te normaliseren

Vergaderingen op technisch niveau tussen de ministers van Defensie...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft je commentaar in!
Vul hier je naam in

Spam check ;-) + 1 = 8

Qatar bekritiseerd voor niet handhaven cryptoverbod door waakhond financiële misdrijven

In Parijs gevestigde groep zegt dat Qatar niet genoeg doet om mazen in cryptocurrency aan te pakken die kunnen worden uitgebuit door terroristische groeperingen. Een...

Italië en Frontex hadden schipbreuk kunnen voorkomen waarbij bijna 100 mensen omkwamen

Rapport toont aan dat Italiaanse autoriteiten en EU-grensagentschap het weer en de toestand van de boot vóór de schipbreuk in februari verkeerd hebben weergegeven. Een...

Libanon: Vijf mannen aangeklaagd van moord op Ierse soldaat vorig jaar

Mannen die banden zouden hebben met Hezbollah aangeklaagd voor dood van soldaat die deel uitmaakte van VN-vredesmissie. Een militaire rechtbank in Libanon heeft vrijdag vijf...