De schorsing van Jeremy Corbyn werd een maand na de beschuldigingen van antisemitisme alweer opgeheven

Voormalig Labour-leider werd in oktober geschorst nadat hij had gezegd dat het probleem van de partij met antisemitisme ‘overdreven’ was.

De belangrijkste oppositiepartij van Groot-Brittannië heeft Jeremy Corbyn dinsdag in zijn functie hersteld , enkele weken nadat hij was geschorst  vanwege zijn reactie op antisemitisme in zijn tijd als leider van de partij.

De Equality and Human Rights Commission zei in oktober dat de Labour Party “onrechtmatig” handelde met betrekking tot beschuldigingen van antisemitisme in de partij.

Keir Starmer De leider van de laybour partij (shutterstock)

Destijds accepteerde Corbyn de aanbevelingen, maar zei dat hij niet alle bevindingen aanvaardde, en benadrukte dat de omvang van het antisemitisme in de partij “dramatisch overdreven” was.

Als reactie daarop besloot Labour Corbyn “in afwachting van onderzoek” op te schorsen, wat verontwaardiging veroorzaakte onder veel van de partijleden.

“Het punt dat ik wilde maken was dat de overgrote meerderheid van de leden van de Labour Party toegewijde antiracisten waren en blijven die diep gekant zijn tegen antisemitisme”, zei Corbyn op de dag van zijn schorsing en zei vervolgens dat antisemitisme  “zelf verantwoordelijk was voor veel van de grootste misdaden tegen de menselijkheid uit de geschiedenis “. 

Op dinsdag probeerde Corbyn al een grens te trekken onder de kwestie.

“Ik hoop dat deze kwestie zo snel mogelijk wordt opgelost, zodat de partij kan samenwerken om antisemitisme uit te bannen en zich kan verenigen om deze zeer schadelijke conservatieve regering te bestrijden en te verslaan”, schreef hij op Facebook.

Corbyn, een bondgenoot van de Palestijnen, is consequent geconfronteerd met beschuldigingen van anti-joodse vooroordelen, deels door zijn eerdere ontmoetingen met de Palestijnse groep Hamas en de Libanese beweging Hezbollah.

De partij werd op haar beurt geplaagd door beschuldigingen van antisemitisme sinds hij in september 2015 tot leider werd verkozen. 

De huidige leider Keir Starmer heeft geprobeerd een duidelijke breuk te maken met het Corbyn-tijdperk, terwijl hij probeert de tendens. van Labour om te draaien na vier opeenvolgende nederlagen bij de algemene verkiezingen sinds 2010.

Een van de meer controversiële stappen van Starmer vond plaats in juni, toen hij Rebecca Long-Bailey, secretaris van onderwijs, ontsloeg omdat ze een artikel op sociale media had gedeeld waarin werd gesuggereerd dat de Amerikaanse politieagent die George Floyd in Minnesota had vermoord, training had gekregen van Israëlische troepen. 

 

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Intercommunautair geweld breekt uit in Leicester: Rapport

Het Incident is de laatste in reeks waarbij jonge mannen uit delen van de Moslim …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: