Joe Biden zegt dat moslims ‘op elk niveau’ in zijn administratie aanwezig zouden moeten zijn

In een gesprek met belangen organisaties van Amerikaanse-moslims herhaalt Biden de belofte om het ‘moslimverbod’ van Trump op de eerste dag van zijn presidentschap in te trekken.

De democratische presidentskandidaat Joe Biden zwoer dat zijn regering de diversiteit van Amerika zou weerspiegelen “met Amerikaanse-moslims op elk niveau”, en herhaalde zijn belofte om het “moslimverbod” van president Donald Trump op zijn eerste ambtsdag in te trekken.

In een videoboodschap aan Muslim Advocates, een burgerrechtenorganisatie, benadrukte Biden woensdag zijn boodschap van eenheid tegen haat en onverdraagzaamheid.

Rashida Tlaib (shutter stock)

“Tegenwoordig ebt het vertrouwen weg; hoop lijkt ongrijpbaar. In plaats van te verenigen, worden we uit elkaar gescheurd,” zei Biden. ‘En ik weiger dat te laten gebeuren. We hebben een te mooie toekomst om die te laten slopen door woede en verdeeldheid.’

‘We kunnen niemand laten denken dat hun stem niet telt, want het Amerikaanse volk beslist deze verkiezing’

– Joe Biden

 Trump had gezworen om een ” volledige sluiting ” op te leggen van moslims die de Verenigde Staten binnenkomen – een belofte waarvan critici zeggen dat die tot uitvoering  kwam toen hij aan het begin van zijn presidentschap een reisverbod oplegde aan verschillende landen met een moslimmeerderheid.

Naast zijn belofte om dat verbod ongedaan te maken, beloofde Biden om wetgeving in te voeren om haatmisdrijven te bestrijden.

“Als president zal ik met jullie samenwerken om het gif van haat uit onze samenleving te rukken, jullie bijdragen te eren en jullie ideeën te horen”, zei de voormalige vice-president woensdag. “Mijn regering zal eruitzien als Amerika, waarbij Amerikaanse-moslims dienen op elk niveau.”

Biden’s opmerkingen tegen de moslim-vertegenwoordigers waren de tweede keer dat hij een moslimgroep toesprak sinds hij was genomineerd.In juli had hij een toespraak  gehouden op een virtuele Emgage-conferentie .

De Democratische kandidaat pakte in zijn opmerkingen ook bredere kwesties aan en promootte zijn plan om Covid-19 te bestrijden en een einde te maken aan de “dodelijke ongelijkheden op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en kansen”, waarvan hij zei dat deze werd versterkt door de pandemie.

Hij zei dat zijn regering het strafrechtsysteem zou herbouwen om “gericht te zijn op verlossing, niet op vergelding.”

Biden spoorde het visuele publiek aan om te stemmen en anderen aan te moedigen ook aan de verkiezingen deel te nemen.

“Laat iedereen die je kent stemmen – vrienden, familie en collega’s, de hele gemeenschap”, zei Biden.

Terwijl moslims een kleine minderheid van het Amerikaanse electoraat vertegenwoordigen, zijn hun gemeenschappen geconcentreerd in de belangrijkste swing-states die Trump in 2016 met een kleine marge won, inclusief Michigan.

“We kunnen niemand laten denken dat hun stem niet telt, want het Amerikaanse volk beslist deze verkiezingen en bepaalt onze toekomst, het Amerikaanse volk – jij”, zei Biden woensdag. “Er is niets dat we niet kunnen doen als we het samen doen. Dus laten we het geloof verspreiden; laten we aan het werk gaan.”

Nu de stemming al aan de gang is, zullen de Amerikaanse verkiezingen waarschijnlijk op 3 november worden beslist, waarbij uit peilingen blijkt dat Biden een aanzienlijke voorsprong heeft. Toch trotseerde Trump voorspellingen en opiniepeilingen toen hij Hillary Clinton in 2016 versloeg.

Daarom waarschuwen democratische voorvechters tegen zelfgenoegzaamheid en onderstrepen ze het belang van elke stem.

Op dinsdag organiseerde Biden’s voormalige voornaamste tegenstander, senator Bernie Sanders, een virtueel “kom  stemmen” -evenement met Amerikaanse-moslims die de noodzaak benadrukten van politieke betrokkenheid en een “historische” opkomst van hun gemeenschappen om Trump te verslaan.

“We gaan massaal naar het stemhokje. En ik roep onze moslims in het hele land op om te weten dat we het tegen de man moeten opnemen die het moslimverbod heeft ingevoerd”, zei congreslid Rashida Tlaib. “We moeten ervoor zorgen dat we de haat overtreffen.”

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische functionarissen zetten Biden onder druk om Pegasus-spyware van de Amerikaanse zwarte lijst te verwijderen

De VS hebben NSO vorig jaar toegevoegd aan hun zwarte lijst van bedrijven omdat ze …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: