Congreslid Betty McCollum ontvangt een onderscheiding voor de belangenbehartiging van Palestijnse kinderen

McCollum bedankte de ‘Amerikaanse moslims voor Palestina’ voor de ‘Champion of Palestinian Rights Award’ en accepteerde deze namens ‘degenen die opkomen om mensenrechten voor kinderen te ondersteunen’
Een pro-Palestina demonstratie georganiseerd door de American Muslims for Palestine (shutterstock)

Een Palestijnse Amerikaanse rechten- en belangenbehartigingsorganisatie heeft het Amerikaanse congreslid Betty McCollum dinsdag een prijs toegekend voor haar werk dat pleit voor Palestijnse mensenrechten.

Tijdens de Virtual Palestine Advocacy-dag, georganiseerd door American Muslims for Palestine (AMP), bedankte McCollum de organisatie voor het toekennen van de “Champion of Palestinian Rights Award” en voor haar hulp bij het bepleiten van haar wetgeving met betrekking tot de detentie van Palestijnse kinderen.

“Ik wil jullie bedanken voor het feit dat jullie me de eer hebt gegeven om naast jullie te staan ​​en om zo het leven en de toekomst van het Palestijnse volk te verbeteren”, zei McCollum in haar speech.

‘Bedankt voor de onderscheiding die jullie me vandaag hebben gegeven. Ik accepteer hem namens al diegenen die opkomen voor mensenrechten van kinderen.’

AMP organiseert sinds 2015 zijn jaarlijkse Palestine Advocacy Day , waar het studenten, leden van de gemeenschap en activisten traint over maatschappelijke betrokkenheid bij Palestijnse kwesties. 

McCollum, die de pro-Israëlische groep AIPAC heeft uitgedaagd te midden van pogingen om haar het zwijgen op te leggen , kwam met een wetsvoorstel dat kritiek heeft  op de opsluiting van Palestijnse kinderen door Israël, en zegt dat de opsluiting van die kinderen  “fundamentele basis-garanties van een eerlijk proces mist”.

Het vorig jaar geïntroduceerde wetsvoorstel heeft in de Commissie Buitenlandse Zaken 24 mede-ondertekenaars kunnen betrekken.

Indien aangenomen, zou de wetgeving verbieden dat Amerikaanse belastingdollars door het Israëlische leger worden gebruikt om Palestijnse kinderen vast te houden, te ondervragen, te misbruiken of te martelen.

De congreslid voerde in 2017 een vergelijkbare maatregel in, maar die kwam er niet door.

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag gastheer was van de ondertekeningsceremonies van normalisatieovereenkomsten tussen Israël en Bahrein en de VAE, benadrukte McCollum dat de Palestijnen zelf over hun toekomst moesten beslissen.

“Onderdrukking, economische stagnatie, apartheid is een systeem dat het Palestijnse volk elke dag doorstaat, als een strijd onder de Israëlische militaire bezetting”, zei McCollum dinsdag.

“Een onderdrukking die helaas wordt ondersteund door dollars van de Amerikaanse belastingbetaler, onze dollars.

“En ik geloof dat het Palestijnse volk waardigheid, respect, gerechtigheid en vrijheid verdient en een toekomst waarin hun lot door de Palestijnen zelf wordt bepaald.”

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Amerikaanse rechter beveelt aan dat de Libische Khalifa Haftar aansprakelijk moet worden gesteld voor marteling en oorlogsmisdaden

Magistraat rechter berispt Haftar omdat hij weigert te voldoen aan de eisen van de rechtbank …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: