Britse extreemrechtse groep wekt verontwaardiging door asielzoekers in hotels lastig te vallen

De meeste asielzoekers die door de extreemrechtse werden ondervraagd beantwoordden hun vragen en leken aan te nemen dat ze ambtenaren waren.
Britain first leider Paul Golding op een demonstratie in London (Shutterstock)
Een extreemrechtse Britse groep wekt verontwaardiging op na het vrijgeven van een reeks video’s waarin ze asielzoekers in hotels lastigvallen.

In een video die is vrijgegeven door Britain First, die op grote schaal is verspreid op sociale media, gaan de extreemrechtse activisten een hotel in Bromsgrove, nabij Birmingham, binnen en ondervragen asielzoekers, waarbij de asielzoekers beschuldigd worden van verspilling van belastinggeld. 

In de video bonken ze op slaapkamerdeuren en eisen ze te weten uit welk land de asielzoekers komen. Ze beschuldigen het hotelmanagement ook van het huisvesten van “illegale immigranten” en staan ​​erop dat ze het recht hebben om de hotels binnen te gaan.

De asielzoekers bleken niet te begrijpen wie de extreemrechtse activisten waren. De meeste ondervraagden beantwoordden hun vragen, in de veronderstelling dat de activisten van Britain First Britse functionarissen waren.

Een van de anti-immigrantenactivisten was Ashlea Simon, de PR-officier van Groot-Brittannië, online bekend als Ashlea Robyn, die vorig jaar pro-Brexit “gele hesjes” -protesten leidde in Manchester.

In een van de video’s klaagde Robyn in een gesprek met de camera dat verschillende functionarissen de activisten asielzoekers in de hotellobby’s hadden benaderd en  weg geloodst .

Een politiewoordvoerder van West Mercia bevestigde dat de lokale politie op het incident in Bromsgrove had gereageerd, maar zei dat de activisten al vertrokken waren op het moment van aankomst. 

“Officieren werden opgeroepen voor een melding van een groep mensen die toegang hadden gekregen tot het Bromsgrove Hotel … De individuen hadden het pand verlaten voordat de politie arriveerde en er waren geen strafbare feiten gemeld”, zei de woordvoerder in een verklaring.

‘Schandelijk’

Andy Hewett, het hoofd van de belangenbehartiging bij de Refugee Council, veroordeelde de acties van Britain First als “schandelijk”.

“Mensen die naar het VK komen op zoek naar veiligheid en bescherming, verdienen het om met respect en waardigheid te worden behandeld”, zei hij.

“Het is een schande dat extreemrechtse groepen het recht hebben om mensen die asiel zoeken te intimideren en hen zo onwelkom te laten voelen.”

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de afdeling “het welzijn van asielzoekers buitengewoon serieus nam” en voegde eraan toe dat “elk geweld of misbruik gericht tegen asielzoekers volkomen onaanvaardbaar is”.
Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de afdeling “het welzijn van asielzoekers buitengewoon serieus nam” en voegde eraan toe dat “elk geweld of misbruik gericht tegen asielzoekers volkomen onaanvaardbaar is”.
“Ik ben volledig solidair met al degenen die hun wettelijke recht uitoefenen om asiel aan te vragen,” zei ze. “Britain First en andere haatgroepen vertegenwoordigen het allerergste van ons land. Ze mogen geen platform krijgen om hun verachtelijke anti-migrantendiscours te legitimeren.”

Soortgelijke incidenten zijn gedocumenteerd op sociale mediaplatforms, waaronder op YouTube, waar een extreemrechtse groep een video plaatste van asielzoekers die buiten een hotel in Newcastle werden lastiggevallen.

Extreemrechtse organisaties circuleren ook lijsten van hotels waar asielzoekers worden ondergebracht. 

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Staakt-het-vuren Jemen eindigt zonder verlenging nu VN-gezant aandringt op kalmte

De wapenstilstand van zes maanden in Jemen is sinds april tweemaal verlengd en heeft het …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: