Koeweit verbiedt vluchten naar 31 ‘risicovolle’ landen

Commerciële vluchten worden hervat op de internationale luchthaven van Koeweit na maanden van stilstand als gevolg van de corona-pandemie.

 

Vliegtuig van Egypt airways (shutterstock)

Koeweit heeft het verbod op inkomende en uitgaande commerciële vluchten naar 31 landen uitgebreid vanwege de aanhoudende  coronavirus  pandemie, zei de burgerluchtvaartautoriteit zaterdag. 

Het verbod komt op dezelfde dag dat het Golfland de commerciële vluchten gedeeltelijk hervatte, waarbij Kuwait International Airport op een capaciteit van ongeveer 30 procent zal opereren. 

Volgens het Twitter- account van de Civil Aviation Authority omvat de nieuwe lijst de volgende landen: India, Iran, China, Brazilië, Colombia, Armenië, Bangladesh, de Filippijnen, Syrië, Spanje, Singapore, Bosnië en Herzegovina, Sri Lanka, Nepal , Irak, Mexico, Indonesië, Chili, Pakistan, Egypte, Libanon, Hong Kong, Italië, Noord-Macedonië, Moldavië, Panama, Peru, Servië, Montenegro, Dominicaanse Republiek en Kosovo.

Een eerdere lijst bevatte alleen Bangladesh, de Filippijnen, India, Sri Lanka, Pakistan, Iran en Nepal, maar een aantal Koeweitse parlementsleden eiste dat de regering de lijst zou uitbreiden gezien de aanhoudende dreiging van Covid-19 op veel andere bestemmingen.  

Sommigen hebben vragen gesteld over de criteria achter de eerste lijst, terwijl anderen specifiek hebben aangedrongen op een verbod op Egyptische vluchten na nieuws dat EgyptAir vanaf begin augustus 15 wekelijkse vluchten naar het land had gepland, meldde de Kuwait Times .

Een trending  hashtag  van Koeweitse gebruikers van sociale media eiste ook het verbod op Egyptische vluchten. 

Zaterdag zei een Egyptische reiziger in een video die op Twitter circuleerde dat hij en andere passagiers werd gevraagd om een ​​vliegtuig te verlaten na het boarden, enkele minuten nadat de lijst was aangekondigd. 

‘We stonden op het punt te vliegen, maar na de beslissing van de burgerluchtvaartautoriteit hebben ze de vlucht stopgezet’, zei hij. Uit de video was niet duidelijk of de vlucht EgyptAir was. 

Ondertussen hebben de autoriteiten zaterdag bevestigd dat, in tegenstelling tot geruchten, alle passagiers die in het land aankomen, verplicht zullen zijn om polymerase-kettingreactie (PCR) -testcertificaten te overleggen die 96 uur geldig zijn vanaf de datum van de test. 

Koeweit begon in juni met een vijf-fasenplan om de vergrendeling sinds het uitbreken van het virus, dat tot dusver 67.000 mensen heeft geïnfecteerd en 400 mensen in het land heeft gedood, geleidelijk te verminderen.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Koeweitse supermarkten halen Franse producten weg vanwege cartoonwoede

Frankrijk dringt er bij regeringen op aan een einde te maken aan ‘gruwelijke’ boycots voorgesteld …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: