Marokko sluit grote steden af ​​om de Covid-19-golf te beheersen

Marokkaanse man met mondkapje op straat (shutterstock)

behoren tot de getroffen steden, aangezien het land een van de hoogste dagelijkse infecties heeft.

Marokko zal verhinderen dat mensen vanaf middernacht enkele van de grootste steden kunnen binnenkomen of verlaten om een ​​nieuwe golf van Covid-19-gevallen op te vangen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid.

De af te sluiten steden zijn onder meer de economische grootmacht van Casablanca en Tanger, Marrakech, Fez en Meknes.

Het land had de landelijke sluiting een maand geleden versoepeld, hoewel internationale vluchten nog steeds zijn opgeschort, behalve speciale vluchten door nationale luchtvaartmaatschappijen die Marokkanen of buitenlandse ingezetenen vervoeren.

Zondag zei het ministerie van Volksgezondheid dat er 633 nieuwe Covid-19-gevallen waren geregistreerd, een van de grootste dagelijkse stijgingen tot nu toe, wat het totale aantal bevestigde infecties op 20.278 brengt, met 313 doden en 16.438 genezingen.

Marokko heeft 1,1 miljoen tests uitgevoerd en het dragen van maskers verplicht gesteld. Het heeft een noodbesluit verlengd tot 10 augustus, waardoor de autoriteiten de ruimte krijgen om beperkende maatregelen per regio te herstellen, afhankelijk van de ontwikkelingen in de epidemie.

De regering verwacht dat Marokko dit jaar met een begrotingstekort van 7,5% van het bruto binnenlands product zal worden geconfronteerd en dat de economie met 5 procent zal krimpen.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Iraanse functionaris veroordeelt Marokko’s ‘verraad aan de islam’

Ali Akbar Velayati zegt dat Marokko en anderen landen ‘protesten’ vanwege de normalisatie met  Israël …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: