VS stopt plan om internationale studenten die online studeren te deporteren

De regering van Trump keert, na aanklachten van verschillende universiteiten, het beleid om internationale studenten wiens cursussen volledig online worden gevolgd vanwege het coronavirus uit te zetten definitief om.

De Trump-regering heeft plannen geschrapt die vereisten dat internationale studenten persoonlijk lessen volgen of het land verlaten te midden van de verspreiding van het coronavirus. Deze ommekeer komt nadat twee van de beste universiteiten van het land de immigratie-autoriteiten hadden aangeklaagd.

Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben dinsdag een juridische strijd gewonnen waarin ze nieuwe immigratierichtlijnen betwisten die zeiden dat internationale studenten zouden worden uitgewezen als ze aan het begin van het nieuwe academiejaar hun lessen volledig online zouden volgen.

“De regering heeft ermee ingestemd de regels van DHS [Department of Homeland Security] en ICE [Immigrations and Customs Enforcement] in te trekken, waardoor internationale studenten van online universiteiten niet in de VS mogen blijven tijdens een hoorzitting vanmiddag in Harvard en de rechtszaak van MIT tegen de agentschappen,” De studentenkrant van Harvard, de Harvard Crimson, tweette vlak na de aankondiging. 

In het kader van de nu ingetrokken maatregel zouden houders van een studentenvisum verplicht zijn ” het land te verlaten ” of van school te veranderen als hun universiteit in de herfst alleen online-lessen zou aanbieden.

De Amerikaanse immigratiedienst zal in plaats daarvan terugkeren naar de begeleiding die ze in maart heeft gegeven, waardoor degenen die online cursussen volgen, in de Verenigde Staten kunnen blijven op studentenvisa.

Middle East Eye nam contact op met ICE, maar ontving geen reactie tegen de tijd dat dit artikel werd gepubliceerd. Het was niet meteen duidelijk of er andere voorwaarden in de schikking waren opgenomen.

De Amerikaanse districtsrechter Allison Burroughs in Massachusetts zei dat de partijen op minder dan vijf minuten na de hoorzitting van dinsdag hadden ingestemd met een resolutie, meldde de Harvard Crimson . 

De resolutie kwam een ​​dag voor een deadline van de regering die scholen verplicht zou hebben verklaard te hebben welke studenten persoonlijk lessen zouden volgen om in de herfst aan de inmiddels ingetrokken visumvereisten te voldoen.

‘Dwangscholen’: 17 staten vervolgen

De procureur-generaal van Californië, evenals verschillende andere universiteiten, hebben vorige week ook rechtszaken aangespannen tegen het bevel, naast een gezamenlijke rechtszaak die maandag door 17 Amerikaanse staten en het District of Columbia is aangespannen. 

De rechtszaak van maandag tegen de regering-Trump heeft verzocht om een ​​onmiddellijke stopzetting van de visumbeperking omdat deze “onherstelbare schade zou toebrengen aan de volksgezondheid en de economie”. 

De aankondiging van het plan veroorzaakte vorige week veel verontwaardiging, wat leidde tot een reeks rechtszaken. Tegenstanders van de bestelling beschouwden het als politiek, wijzend op het streven van president Donald Trump om de economie voor de verkiezingen van november te heropenen, ondanks drastische pieken in het aantal gemelde Covid-19-infecties.

Maandag hadden coronavirusgevallen in de VS hun stijgende lijn voortgezet, met in totaal bijna 60.000 nieuw gerapporteerde gevallen, hetzelfde als het huidige recordbrekende 7-daagse gemiddelde, volgens het US Center for Disease Control (CDC). 

Als bewijs van het politieke karakter van de order bevatte de rechtszaak die maandag door de staat was aangespannen een screenshot van een tweet van Trump – gepost uren voordat ICE de richtlijn publiceerde – waarin werd opgeroepen tot scholen om opnieuw te openen.

“Het dwingen van scholen om in de herfst meer persoonlijke lessen te geven – ongeacht of de scholen de gezondheids- en veiligheidsrisico’s daarvan inschatten – schaadt het vermogen van de eisende staten om hun instellingen te reguleren en het publiek te beschermen”, luidde het proces.

Studenten, universiteiten, deelstaatregeringen en rechtenorganisaties vierden de schikking dinsdag in berichten op Twitter.

“Zo ziet de overwinning eruit”, zei de American Civil Liberties Union (ACLU) in een feestelijke tweet waarin de schikking werd aangekondigd. 

Procureur-generaal van New York, Letitia James ‘, die partij was in een van de rechtszaken, was ook verheugd over de schikking en herhaalde dat “scholen nooit zouden moeten kiezen tussen het inschrijven van internationale studenten en volksgezondheid, periode”. 

“Gisteren hebben we aangeklaagd. Vandaag de dag, ICE wordt herroepen haar regel dat zou voorkomen dat duizenden internationale studenten van studeren in de VS”, Vermont procureur-generaal Thomas J Donovan Jr getweet . 

‘We zijn trots dat we hebben gevochten voor deze internationale studenten die onze staat en onze hogescholen en universiteiten verrijken.’ 

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische functionarissen zetten Biden onder druk om Pegasus-spyware van de Amerikaanse zwarte lijst te verwijderen

De VS hebben NSO vorig jaar toegevoegd aan hun zwarte lijst van bedrijven omdat ze …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: