Turkije verdedigt anti-LGBT-tweet door het hoofd van de Turkse Rode Halve Maan

Een Turkse Top-ambtenaar verdedigt opmerkingen waarin Kerem Kinik zei dat LGBT-mensen hun ‘hun pedofiele dromen wilden opleggen’.
De Rode halve-maan hulp organisatie in Turkije (shutterstock)

Turkije heeft een anti-homo-tweet verdedigd die  door het hoofd van de Turkse Rode Halve Maan was gemaakt , en beschreef hem als een slachtoffer van “LGBT-propaganda” nadat zijn opmerkingen waren veroordeeld door een internationale instantie.

Kerem Kinik, voorzitter van de Red Crescent Society of Turkey, maakte de opmerkingen op zijn officiële Twitter-account afgelopen zondag, een dag die gevierd wordt door LGBT-mensen over de gehele wereld als internationale Pride Day.

‘We laten je niet op de menselijke waardigheid trappen’, schreef Kinik. ‘We beschermen de natuur en de geestelijke gezondheid van onze kinderen.

“We zullen vechten tegen degenen die een gezonde creatie schenden, die een abnormaal uiterlijk normaal maken door hun communicatiekracht te gebruiken en hun pedofiele dromen op te leggen als moderniteit aan jonge geesten.”

De opmerkingen waren een vermaning van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC), het netwerk van de nationale groep van de beweging, waar Kinik optreedt als een van de vijf vice-presidenten.

“De opvattingen van Dr. Kinik vertegenwoordigen niet de opvattingen van de IFRC: deze woorden zijn zowel verkeerd als aanstootgevend”, zei het en voegde eraan toe dat het de vervolg stappen aan het beoordelen was.

“De IFRC heeft een duidelijke gedragscode die elke vorm van homofobie, aanzetten tot haat of vooroordelen verbiedt, en alle medewerkers en vertegenwoordigers zijn gebonden aan die code, inclusief Dr. Kinik.”

Fahrettin Altun, communicatiedirecteur van het Turkse voorzitterschap, zei op Twitter dat “LGBT-propaganda een ernstige bedreiging vormt voor de vrijheid van meningsuiting”, en voegde eraan toe dat de IFRC “medeplichtig werd aan die aanval door zich te richten op Kinik – een arts die zijn hele leven wijdde aan het beschermen van kinderen rond de wereld”.

‘We laten ons niet het zwijgen opleggen!’ voegde hij eraan toe in de tweet op maandag.

‘Bescherming van onze kinderen’

Homoseksualiteit is geen misdaad in Turkije, maar vijandigheid ertegen is wijdverbreid, met autoriteiten die hard optreden tegen LGBT-evenementen en marsen. 

Een rapport uit 2019 over LGBT-rechten van de belangenbehartigingsgroep ILGA Europe was Turkije de op één na laatste van 49 landen, meldde Reuters.

Kinik reageerde op de kritiek van IFRC in een andere tweet en zei dat zijn aanpak “volledig coherent” was met de principes van IFRC omdat hij tegen pedofilie was.

“Mijn persoonlijke mening van gisteren is om te pleiten voor de bescherming van onze kinderen tegen eventuele schade. Ik vertrouw erop dat dit onze verantwoordelijkheid is jegens hun stille schreeuw”, schreef Kinik in het Engels.

In april zei Ali Erbas, hoofd van de Turkse Directie van Religieuze Zaken, dat de islam homoseksualiteit veroordeelde omdat “het ziekten veroorzaakt en generaties corrupt maakt”.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Griekenland waarschuwt voor Oekraïne-achtige oorlog met Turkije in Oost-Middellandse Zeegebied

De spanningen tussen de rivalen in het Middellandse-Zeegebied lopen op, nu Athene en Ankara elkaar …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: