Er is nog maar 190.000 ton rijst over voor het Iraakse voedselprogramma

Het ministerie heeft om geld gevraagd om de voorraden te vergroten, aangezien de Irakezen worstelen met de economische gevolgen van het coronavirus.
Kaart van Syrië en Irak (shutterstock)

Irak heeft slechts 190.000 ton rijst in zijn reserves voor zijn voedselrantsoeneringsprogramma, ver beneden wat het nodig heeft, meldde het ministerie van Handel.

Het land heeft jaarlijks ongeveer 1-1,25 miljoen ton rijst nodig om het programma te laten draaien, dat ook betrekking heeft op bakolie, meel en suiker. 

Het ministerie van Handel riep in maart staatsfondsen op om gedurende drie maanden een strategische voorraad tarwe- en rijstvoorraden aan te leggen, aangezien het land verwikkeld is in de strijd tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

In een verklaring laat op zaterdag herhaalde het ministerie zijn pleidooi voor meer geld en zei dat, ondanks budgettaire problemen, de toewijzingen van cruciaal belang waren voor de vele Irakezen die “worstelen om hun dagelijkse voedsel te verstrekken als gevolg van moeilijke economische omstandigheden te midden van de coronaviruscrisis” .

Het aftreden van de voormalige premier Adel Abdul Mahdi, die in november uit het ambt werd verdreven door de landelijke protesten tegen corruptie, heeft de inspanningen om een ​​staatsbegroting goedgekeurd  te krijgen voor de start van het kalenderjaar belemmert.

Irak is een belangrijke regionale importeur van tarwe en rijst. Het graanbord, dat onder het ministerie van handel valt, houdt regelmatig internationale aanbestedingen om in haar behoeften van het rantsoenerings-programma te voorzien.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Nieuwe pers secretaris van het Witte Huis bekritiseerd vanwege eerdere opmerkingen over Israël

Voormalige Amerikaanse gezant in Israël bekritiseert Karine Jean-Pierre vanwege haar opmerking uit 2019 dat AIPAC …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: