Coronavirus besmettingen in Saudi-Arabië passeert de 10.000

Van de nieuwe gevallen werden er 874 ontdekt als gevolg van actieve tests die werden uitgevoerd in drukke districten en andere risicovolle gebieden.

Het aantal bevestigde gevallen van coronavirus in Saoedi-Arabië steeg in de afgelopen 24 uur met 1.122 tot 10.484, meldde het ministerie van Volksgezondheid, een scherpe piek slechts enkele dagen voor het begin van de islamitische heilige maand Ramadan.

Woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Mohammed Al-Abd Al-Aly, zei maandag in een dagelijkse persconferentie dat van de  nieuwe gevallen, er  874 werden ontdekt als gevolg van actieve tests in drukke districten en andere risicovolle gebieden.

‘Dit is 80 procent van de nieuwe geregistreerde gevallen in het koninkrijk’, zei Al-Aly.

Saoedi-Arabië heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van de pandemie die de wereld overspoeld heeft, in te dammen met al meer dan 2,4 miljoen bevestigde gevallen en 165.000 doden.

Het koninkrijk heeft internationale vluchten stopgezet , de Umrah-bedevaart voor het hele jaar opgeschort en de meeste openbare plaatsen gesloten. Andere Golfstaten hebben soortgelijke voorzorgsmaatregelen genomen.

Corona maatregelen (shutterstock)

De Saoedische minister van Volksgezondheid, Dr. Tawfiq al-Rabiah, drong er bij de burgers en inwoners op aan om sociale distantiëring te beoefenen met het oog op de vastenmaand Ramadan die later deze week begint.

“We zijn gewend actief deel te nemen aan sociale bijeenkomsten en families te bezoeken tijdens de ramadan, maar dit jaar zal het anders zijn. We moeten voorzorgsmaatregelen nemen en sociale afstand nemen om het virus onder controle te houden”, zei de minister.

Op vrijdag adviseerde de Grand Mufti Sheikh Abdul Aziz bin Abdullah Al-Sheikh van Saudi-Arabië mensen om Taraweeh (speciale nachtgebeden ) en Eid-gebeden thuis uit te voeren als voorzorgsmaatregel om de autoriteiten te helpen de pandemie te bestrijden.

Dit kwam nadat de autoriteiten meldde dat de moskee van de profeet Mohammed in Medina de avondmaaltijden annuleerde voor degenen die hun dagelijkse vasten tijdens de ramadan verbraken.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

VS “moedigen” Saudi-Arabië aan om met Iran in zee te gaan, zegt topdiplomaat tegen MEE

Saoedi-Arabië “wil heel graag voordeel zien” van gesprekken met Iran, vertelt Timothy Lenderking, gezant van …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: