Amerikaanse moslimorganisatie die aanvankelijk Bernie Sanders steunde, steunt nu Joe Biden

Biden zegt dat hij ‘vereerd’ is om de goedkeuring van Emgage te mogen ontvangen en geeft de geloften om diversiteit te omarmen.
Amerikaanse Moslima (shutterstock)

Emgage PAC, een Amerikaans politieke moslim actiecomité, onderschreef voormalig vice-president Joe Biden als presidents kandidaat en sprak hun steun uit richting hem,  nadat het  eerst maandenlang Bernie Sanders in de voorverkiezingen had gesteund .

De goedkeuring, die donderdag is aangekondigd, komt nadat de  democraten en hun bondgenoten zich hebben verzameld rond Biden. Eerder deze maand was de voormalige vice-president de laatste kandidaat geworden na het besluit van Sanders om  uit de race te stappen en  hem te steunen .

Emgage noemde de toewijding van Biden om een ​​deel van het beleid van president Donald Trump terug te draaien, waaronder het moslimverbod en de massale detentie van migranten, en ook de “vastberadenheid van de democratische kandidaat” om het milieu te beschermen “als redenen om hem te steunen.

‘Als president zal ik opkomen voor moslimgemeenschappen in het hele land, het moslimverbod van Donald Trump onmiddellijk intrekken en diversiteit omarmen als een kernkracht van ons land’

– Joe Biden

“Afgezien van de onmiddellijke verwoesting veroorzaakt door Covid-19, worden we geconfronteerd met een allesomvattende aanval op democratische principes en waarden in binnen- en buitenland die we niet hebben gezien sinds de opkomst van het fascisme en de nazi’s begin 20e eeuw”, aldus Emgage CEO Wa ‘el Alzayat  in een verklaring.

“We waarderen Biden’s erkenning en steun aan de Amerikaanse-moslim gemeenschappen, en stellen ons voor dat onze stemmen worden vertegenwoordigd door zijn presidentschap.”

Emgage PAC noemt zichzelf het “eerste en grootste” federale politieke actiecomité in de Verenigde Staten en zegt dat het kandidaten in het hele land steunt.

Eerder dit jaar benoemde Biden de moslim-Amerikaanse activist Farooq Mitha , die lid is van de Emgage Board, tot senior adviseur.

Biden ‘geëerd’ door Emgage-steun

Biden was verheugd over de goedkeuring van de groep op donderdag en zei dat hij “vereerd” was om het te ontvangen.

“Van eigenaren van kleine bedrijven die banen scheppen tot beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg aan de frontlinie die Covid-19 bestrijden, Amerikaanse-moslims dragen elke dag bij aan de structuur en het succes van ons land”, zei Biden in een verklaring.

“Als president zal ik opkomen voor moslimgemeenschappen in het hele land, het moslimverbod van Donald Trump onmiddellijk intrekken en diversiteit omarmen als een kernkracht van ons land, niet om het te demoniseren.”

In een telefonisch interview met Middle East Eye zei Alzayat dat Emgage al vroeg een beslissing had genomen om Trump niet te steunen vanwege zijn “antimoslimbeleid en wanbeheer op bijna elk aspect van ons land”.

“Met die wetenschap in ons hoofd, keken we naar het democratische veld. We hebben de gemeenschap doorgelicht, geïnterviewd en bevraagd en gesproken met de kandidaten en hun campagnes, vooral met de vier beste kandidaten”, zei hij. 

‘We hebben uiteindelijk voor Bernie Sanders gekozen. Maar Bernie Sanders stopte met de race en hij onderschreef Joe Biden.’

Alzayat, die tijdens de regering van Obama in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gediend, zei dat Emgage een goede verhouding heeft gehad tot de Biden-campagne.

“Door onze contacten met hem, ontdekten we dat hij erg goed zicht had op veel van de kwesties waar Amerikaanse-moslims om geven,” zei hij.

Oproep om betrokken te blijven 

Amerikaanse moslim activisten hebben Sanders tijdens de voorverkiezingen overweldigend gesteund, daarbij verwijzend naar zijn binnenlands voorstel waarin hij pleitte voor universele gezondheidszorg en het kwijtschelden van studentenschulden, evenals zijn buitenlands beleid, en met name de nadruk op de Palestijnse mensenrechten.

Biden is een fervent aanhanger van Israël geweest. En hoewel hij zegt dat hij tegen de Israëlische bezetting en uitbreiding van nederzettingen in Palestijnse gebieden is, verwierp hij vorig jaar de oproep van Sanders voor het conditioneren van hulp aan Israël als ” bizar “.

Alzayat zei dat een manier om te werken aan een “rechtvaardigere behandeling” voor Palestijnen uit Washington, is “betrokken te blijven bij de besprekingen” om “deel te nemen aan de gesprekken over deze beleidskwesties”.

‘We moeten stemmen. En we moeten er een gewoonte van maken’, zei hij tegen MEE. “En we moeten gefocust en strategisch zijn in onze manieren over hoe we ons positioneren.”

Sanders gaf een voorbeeld dat andere kandidaten kunnen gebruiken als blauwdruk om de vaak genegeerde moslimkiezers energie te geven, voegde Alzayat eraan toe.

Bernie Sanders (shutterstock)

“Senator Sanders omarmde de gemeenschap van harte en maakte de betrokkenheid van moslims en Arabieren onlosmakelijk verbonden met zijn historische electorale strategie”, zei hij.

“Er zijn lessen voor andere kandidaten van elke partij, inclusief Biden die we onderschreven hebben, om te zien hoe een kandidaat daadwerkelijk contact kan maken met minderheidsgemeenschappen en hen ertoe kan brengen hen te omarmen, ongeacht de leeftijd en het etnische en religieuze verschil.”

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische functionarissen zetten Biden onder druk om Pegasus-spyware van de Amerikaanse zwarte lijst te verwijderen

De VS hebben NSO vorig jaar toegevoegd aan hun zwarte lijst van bedrijven omdat ze …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: