Islamitische Staat geeft corona-advies aan volgers

Militant Group adviseert handen wassen en isoleren van geïnfecteerde gebieden.
Cornona waarschuwing (shutterstock)

De Islamitische Staat heeft haar volgelingen richtlijnen gegeven over hoe om te gaan met het coronavirus en verspreiding van de infectie te voorkomen.

In het laatste nummer van de al-Naba-nieuwsbrief publiceerde de militante groep een reeks ‘sharia-richtlijnen om epidemieën aan te pakken’ en haalde een aantal hadiths(overleveringen van de profeet) aan om de aanpak van de epidemie te rechtvaardigen.

De groep adviseert “volgelingen om de mond te bedekken wanneer ze geeuwen en niezen”, onder verwijzing naar het feit dat Mohammed “zijn hand of kleding op zijn mond zou leggen wanneer hij niesde, en op deze manier zijn stem geluid zou verminderen “.

De groep moedigde ook het wassen van de handen aan en zei dat “de gezonde niet het land van de epidemie binnen mag gaan en de getroffen er niet uit mag gaan”.

al-Naba tijdschrift (IS)

‘Op gezag van A’isha (moge God tevreden met haar zijn): ze zei: Ik vroeg de Boodschapper van God (SAWS) over de plaag, zodat hij me vertelde dat het een’ kwelling is die door God gezonden is op wie Hij wil, en God heeft het tot een genade gemaakt voor de gelovigen. Een ieder die in een getroffen land woont en afwacht terwijl de plaag valt, wetende dat het alleen voor degene zal zijn voor wie God dat heeft besloten, want voor die persoon die erdoor overlijd is de beloning van een martelaar daar ”

De verklaring riep de volgelingen ook op om “op God te vertrouwen en bij Hem hun toevlucht te zoeken tegen ziekten” en wijst erop dat “ziekten niet vanzelf toeslaan, maar door het bevel en het besluit van God”.

IS is de laatste jaren in het Midden-Oosten teruggebracht tot een schaduw van zichzelf, na grote nederlagen in Irak en Syrië.

De groep is echter nog steeds sterk aanwezig in Afrika en Azië en eiste vorige week een aanslag op in de Afghaanse hoofdstad Kabul waarbij tientallen mensen omkwamen.

De impact van de heerschappij van de groep is teniet gedaan, met massagraven die nog steeds regelmatig worden blootgelegd in Syrië en Irak.

Ondanks de kennelijke hernieuwde bezorgdheid van de groep over hygiëne, hebben artsen gewaarschuwd dat de milieu-impact van de groepsregel heeft geleid tot de verspreiding van chronische ziekten in Irak en Syrië.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Elon Musk betrekt Qatarezen en Saoedi’s in twitter-deal

Mede-oprichter van Tesla kondigden vorige maand de overname van de sociale-media gigant aan, waardoor de …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: