Meerdere doden na Israëlische luchtaanvallen op Syrië

In Groot-Brittannië gevestigde activistengroep zegt dat 11 ‘strijders’ stierven tijdens de aanslagen, terwijl Syrië zegt dat twee burgers zijn gedood.
Naar verluidt zijn er op woensdag vroeg in Israël verschillende mensen gedood bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië.
Een Britse groep activisten meldde dat 11 ‘strijders’, waaronder zeven buitenlanders, zijn gestorven, terwijl de Syrische staatsmedia meldden dat twee burgers zijn gedood en een aantal mensen gewond.

Israël zei dat zijn vliegtuig tientallen Iraanse en Syrische militaire doelen in Syrië had getroffen als vergelding voor raketten die een dag eerder op Israël waren afgevuurd.

Het staatsnieuwsagentschap SANA van Syrië zei dat het luchtafweersysteem van het land de meeste raketten vernietigde die door Israëlische straaljagers boven de hoofdstad Damascus werden afgevuurd voordat ze hun doelen bereikten.

De Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken Michail Bogdanov zei dat de luchtaanvallen een verkeerde beweging waren en dat Moskou zijn bondgenoten had gecontacteerd over het incident, meldde Interfax.

Michail Bogdanov (twitter)

Het in het VK gevestigde Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens zei dat de lucht aanvallen wapendepots raakte van de elite Quds Forces van Iran in de buitenwijken Kisweh en Qudsaya van Damascus.

Het Observatorium zei dat verschillende andere gebieden  doelwit waren, waaronder de Mazzeh-vliegbasis in West-Damascus waar luchtverdedigingseenheden zijn gestationeerd.

“We kunnen niet bevestigen of de zeven (gedode) buitenlanders allemaal Iraanse of pro-Iraanse strijders van verschillende nationaliteiten waren,” vertelde Rami Abdel Rahman, waarnemingshoofd, aan persbureau AFP.

Hij voegde eraan toe dat vier burgers ook gewond raakten bij de inslagen.

Het Israëlische leger zei dat het raketafweersysteem dinsdag vier raketten van Syrië op Israël had neergeschoten.

‘Wie ons pijn doet,  zullen wij ook pijn doen’

“Ik heb duidelijk gemaakt dat wie ons pijn doet, we hem ook pijn zullen doen,” zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op woensdagochtend.

“Dit is wat we hebben gedaan als vergelding richting  militaire doelen van de Iraanse Al Quds-strijdkrachten en Syrische militaire doelen in Syrië nadat een spervuur ​​van raketten op Israël was gelanceerd,” zei hij.

Netanyahu (shutterstock)

De elite Quds Force is de overzeese arm van Iran’s Islamic Revolutionary Guards Corp (IRGC).

Op Twitter zei de Israëlische militaire woordvoerder luitenant-kolonel Avichay Adraee dat oorlogsvliegtuigen tientallen doelen hebben aangevallen, waaronder grondraketten, hoofdkwartier, wapendepots en militaire bases.

Israël zegt dat het honderden aanvallen in Syrië heeft uitgevoerd tegen Iraanse doelen die proberen een permanente militaire aanwezigheid daar te vestigen en tegen geavanceerde wapenleveringen aan Hezbollah in Libanon.

“De Iraanse aanval van gisteren op Israëlisch grondgebied door raketten af ​​te vuren … is het beste bewijs van de echte reden van de aanwezigheid van Iran in Syrië. De Iraanse aanwezigheid vormt een bedreiging voor de veiligheid van Israël, de stabiliteit in de regio en het Syrische regime,” zei Adraee.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Staakt-het-vuren Jemen eindigt zonder verlenging nu VN-gezant aandringt op kalmte

De wapenstilstand van zes maanden in Jemen is sinds april tweemaal verlengd en heeft het …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: