Israëlische bombardementen in Gaza waardoor Netanyahu verkiezingspodium moet verlaten

Lijfwachten omringen de Israëlische premier terwijl hij wordt weggevoerd van het podium op een verkiezingsbijeenkomst in Ashdod uren nadat hij plannen aankondigde om Jordan Valley te annexeren als hij werd herkozen.
Israëlische vliegtuigen bombardeerden woensdag  Gaza nadat raketten uit de Palestijnse enclave sirenes activeerden die premier Benjamin Netanyahu van het podium dwongen tijdens een verkiezingsrally in Israël.

Het Israëlische leger zei dat 15 doelen werden geraakt, waaronder een wapenfabriek, een marineverbinding die wordt gebruikt door militanten en tunnels van Hamas, die de belegerde enclave bestuurt.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers, meldde persbureau Reuters.

De raketaanval van dinsdag vond plaats kort nadat Netanyahu een plan aankondigde om een ​​deel van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren als hij op 17 september zou worden herkozen in tijdens de nationale verkiezingen.

Lijfwachten haastten Netanyahu naar een schuilplaats in de Zuid-Israëlische stad Ashdod toen de sirenes klonken tijdens een verkiezingsbijeenkomst op dinsdagavon, een week voorafgaand aan de verkiezingen.

Netanyahu was ongedeerd en enkele minuten later vervolgde hij zijn toespraak, die live werd uitgezonden op sociale media door zijn rechtse Likud-partij.

Het Israëlische leger zei dat twee raketten waren afgeschoten vanuit de Gazastrook naar Ashdod en een andere havenstad, Ashkelon iets meer naar het zuiden, en werden onderschept door het anti-raketsysteem van Iron Dome.

Er werd gezegd dat de aanvakllen van woensdag in Gaza kwamen als reactie op de raket beschietingen, waarvoor geen verantwoordelijkheid was is opgeeist.

‘weer een Israëlische misdaad’

De secretaris-generaal van de Palestina Liberation Organisation, Saeb Erekat, zei dinsdag dat de aankondiging van Netanyahu moet worden toegevoegd aan een lange geschiedenis van Israël dat het internationale recht schendt, en voegde eraan toe dat de Jordaanvallei een “integraal onderdeel is van het bezette Palestina”.

“De ongekende cultuur van straffeloosheid van Israël, mogelijk gemaakt door internationale passiviteit, is de enige verklaring voor de brutaliteit van de heer Netanyahu bij het gebruik van annexatie als verkiezingsretoriek  en het openlijk aanzetten tot weer een Israëlische misdaad” zei Erekat in een verklaring .

Hij riep de internationale gemeenschap verder op om te voorkomen dat Netanyahu alle vooruitzichten blokkeert die kunnen leiden tot een onafhankelijke Palestijnse staat.

Egyptische grenspost op de grens met Gaza (shutterstock)

Israël greep Gaza in 1967 en trok zijn kolonisten en troepen terug in 2005. 

Het handhaaft een verlammende blokkade van de Strook die volgens critici neerkomt op een collectieve straf voor de twee miljoen inwoners van de verarmde enclave.

Egypte handhaaft ook de belegering en beperkt de beweging in en uit Gaza aan zijn grens.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische rechtbank verbood joods gebed op al-Aqsa gebied

De beslissing vernietigd de uitspraak van de magistrates rechtbank die een straatverbod tegen drie Israëlische …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: