Netanyahu zegt dat Israël al het land tussen de rivier en de zee zal houden

Netanyahu: We zullen heersen over het hele land ten westen van de Jordaan.

Premier Benjamin Netanyahu vertelde wetgevers van zijn Likud-partij dat Israël zal blijven heersen over het gehele land ten westen van  de Jordaan, wat neer komt op het hele hedendaagse Israël, evenals alle bezette Palestijnse gebieden, Mako nieuwssites .

“We zullen heersen over het hele gebied ten westen van de Jordaan, we zullen overal zijn,” zei Netanyahu. “We zullen zelfs één persoon niet ontwortelen. Niemand zal worden ontworteld.”

Netanyahu (shutterstock)

De Israëlische premier maakte de opmerkingen maandag in een besloten vergadering van Likud-leden in een cultureel erfgoedcentrum in Jeruzalem, genoemd naar Menachem Begin, de eerste Likud-leider die het land regeerde.

Netanyahu herinnerde eraan dat de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden hem confronteerde met zijn onwil om de Palestijnen enige territoriale soevereiniteit toe te staan, zelfs in de toekomst. “Joe Biden zei me toen: “Je bent tegen een Palestijnse staat! “Ik zei tegen hem: ‘Dat zeg je goed.'”

De premier verklaarde ook dat als hij de volgende regering vormt, deze qua samenstelling gelijk zal zijn aan de huidige, met één significant verschil: de minister van Onderwijs is afkomstig van Netanyahu’s eigen Likud-partij en niet van een coalitiepartner.

In de afgelopen weken heeft Bezalel Smotrich van de Unie van Rechtse Partijen belangstelling getoond voor het ontvangen van de onderwijsportfolio.

Irak-pogrom-slachtoffers komen niet in aanmerking voor volledige compensatie.

Het Israëlische Hooggerechtshof heeft besloten dat Iraakse joden die hun land ontvluchtten na antisemitische pogroms in 1941 niet in aanmerking komen voor dezelfde financiële compensatie als joden wier oorlogsleed plaatsvond op het Europese continent, meldt het Israëlische dagblad Haaretz.

Na een juridische strijd van acht jaar, oordeelde de hoogste rechtbank in het land dat de Bagdad-pogroms, bekend als de Farhud  werden geïnspireerd door anti-joodse animus vanuit een tijd voor de nazi-invloed op Irak.

Als zodanig zullen overlevenden van de pogrom niet een jaarlijkse som ontvangen van $ 7300 voor hun lijden in het verleden, zoals die van nazi-Duitsland, maar enkel van $ 1.000, een bedrag dat is gekozen door het Israëlische ministerie van Financiën in 2015.

“Antisemitisme in zijn verschillende vormen bestond al voordat het naziregime aan de macht kwam, en is niet verdwenen nadat het nazi-Duitsland werd verslagen”, oordeelde het hof. “Er zijn veel facetten van antisemitisme.”

Hoewel de rechtbank appellanten de geldprijs weigerde die ze eisten, stelden de rechters voor dat de staat hun schadevergoeding in elk geval zou verhogen, omdat de letter van de wet niet strookt met de wil van het volk, die volgens hen in grote lijnen een grotere vergoeding biedt voor de Farhud-slachtoffers.

Israëlische joden van Marokkaanse afkomst eisen ook dat de vergoeding die zij ontvangen voor hun vervolging door toedoen van het Vichy-regime, ook in overeenstemming wordt gebracht met de fondsen die worden uitbetaald aan degenen die rechtstreeks onder de nazi’s hebben geleden.

Levi-Abekasis zoekt een gezonde bediening, belooft lossere canabis-wetten.

Gesher-fractievoorzitter Orli Levi-Abekasis onthulde haar factieplatform op zondag en onthulde haar ambities om leiding te geven aan de gezondheidsministerie in de volgende regering van Israël.

“Wen er maar aan” zei Orli Levi-Abekasis, de Israëlische minister van Volksgezondheid,” maandag in een Facebook-bericht.

“Het Israëlische gezondheidssysteem stort in, duizenden mensen sterven elk jaar en sterven onnodig,” schreef ze. “We kunnen zo niet doorgaan!”

Levi-Abekasis zwoer om een ​​miljard dollar te vinden om het tekort van het ministerie te dekken, en om in de gezondheidszorg van het land te investeren voor een extra budgetverhoging van  $ 3,6 miljard naar $ 4,2 miljard in de komende vijf jaar – “totdat we het OESO-gemiddelde bereiken”.

De centrum-rechtse politica, die de Yisrael Beiteinu-partij verliet om haar eigen Knesset-factie te vormen in 2017, heeft ook toegezegd de obstakels te elimineren die Israëlische burgers beletten legale cannabis te kopen.

“Hoe kan het dat mensen medicijnen worden geweigerd omdat het cannabis is?” Vroeg ze. “Apathie, kortzichtigheid en minachting.”

“Het kan niet zo zijn dat de beste van onze kinderen en een groot aantal patiënten daarvoor zijn overgeleverd aan de zwarte markt”, voegde ze eraan toe.

Medical Canabis (shutterstock)

De afgelopen dagen is een andere politieke partij(Zehut) die al langere tijd pleit voor een soepelere wetgeving rond canabis, in de peiling boven  de kiesdrempel uitgekomen.

Als de partij deze peiling volhoud of verbeterd, zal ze mogelijk een plek krijgen in een komend parlement.

 

TV-presentator afgebrand wegens bekritiseren van soldaten die wandaden pleegden tegen Palestijnen.

Een tv-verslaggever die kritiek uitte op soldaten die onder toeziend oog van zijn zoon een Palestijnse man mishandelde, zal voor een tribunaal worden gebracht, meldt de Jerusalem Post .

De Btsalmo-organisatie, een Joodse belangenbehartigingsgroep, pleit ervoor dat de verslaggever Oshrat Kotler van Channel 13 wordt aangepakt straffende sancties voor het betitelen van de Israëlische soldaten in een nieuwssegment als “menselijke dieren.”

‘Als je je kinderen naar het leger stuurt, zijn ze kinderen,’ zei Kotler. “Je stuurt ze naar de bezette-gebieden en ze komen terug als menselijke dieren. Dit is het resultaat van de bezetting.”

Drie soldaten zijn onlangs veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een vierde is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf in het kader van een schikking met militaire aanklagers.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Palestijnse Autoriteit faalt in fiscale transparantie, zegt Amerikaans Ministerie van Buitenlandse Zaken

De PA maakte haar vastgestelde begroting niet openbaar tijdens de redelijke toegewezen periode en de …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: