Netanyahu eist om getuigen persoonlijk te confronteren in corruptiezaken tegen hem

Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat hij getuigen wilt confronteren die tegen hem hebben getuigd, meldden de Israëlische media, temidden van de voortdurende onzekerheid over de vraag of de Israëlische premier beschuldigd zal worden van corruptie.

Premier Netanyahu, (shutterstock)

In een langverwacht, maar grotendeels teleurstellende o(p televisie uitgezonden) verklaring vanuit zijn huis in Jeruzalem, zei Netanyahu maandag dat de Israëlische politie tweemaal zijn verzoek om de getuigen ‘persoonlijk’ te confronteren heeft geweigerd, meldde de Times of Israel.

“Ik herhaal mijn verzoek vanavond om de getuigen te confronteren, ik ben bereid om het op live televisie te doen voor het publiek om de volledige waarheid te horen”, zei hij in zijn verklaring, zoals gerapporteerd door de Israëlische krant Haaretz.

Hij zei ook dat de politie de getuigen negeerde die in zijn voordeel hadden kunnen getuigen en dat het hoofd van de Anti-Trust-autoriteit, David Eilat, niet werd ondervraagd, meldde de Times of Israel.

De opmerkingen van de Israëlische premier komen omdat de procureur-generaal van het land overweegt hem formeel aan te klagen op basis van drie afzonderlijke zaken.

Vorige maand, adviseerden de Israëlische openbare aanklagers om Netanyahu wegens corruptie aan te klagen in twee afzonderlijke zaken waarin hij wordt beschuldigd zijn macht te hebben aangewend om positieve berichtgeving over hem en zijn vrouw Sara naar buiten te brengen.

De Israëlische politie zei begin december ook dat ze genoeg bewijsmateriaal hadden om het paar aan te klagen voor ” het aannemen van steekpenningen, fraude en schending van vertrouwen” in een derde zaak.

Speculaties liepen maandag hoog op over wat de inhoud van de aangekondigde verklaring van Netanyahu zou zijn, nadat een woordvoerder van zijn partij Likud zei dat de premier van plan was om een ​​”dramatische verklaring” af te geven.

Netanyahu zei eerder die dag op Twitter dat zijn verklaring ‘speciaal’ zou zijn.

Zijn verklaring werd echter grotendeels omschreven als een “blindganger” en “anticlimax” door sommige Israëlische media.

De pers mocht zelf niet aanwezig zijn tijdens de verklaring van de premier, zo meldde de Israëlische media eerder op de dag.

In december meldden de Israëlische media dat leden van Likud de Israëlische procureur-generaal Avichai Mandelblit onder druk hadden proberen te zetten in verband met de aanklacht tegen Netanyahu wegens corruptie.

Netanyahu zelf zou Mandelblit ook hebben gewaarschuwd hem niet aan te klagen voor de aankomende Israëlische verkiezingen, die op 9 april worden gehouden.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Nieuwe pers secretaris van het Witte Huis bekritiseerd vanwege eerdere opmerkingen over Israël

Voormalige Amerikaanse gezant in Israël bekritiseert Karine Jean-Pierre vanwege haar opmerking uit 2019 dat AIPAC …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: