Israëlische strijdkrachten doden een Palestijnse man tijdens protesten in Gaza

Palestijnse “March of return”demonstratie in Gaza, Shutterstock

Israëlische troepen hebben een Palestijnse man gedood tijdens een demonstratie in de Gazastrook op vrijdag, toen de “March of Return” (Grote Mars van de Terugkeer) zijn 40e week inging.

Het ministerie van volksgezondheid in Gaza identificeerde de vermoorde Palestijn als de 26-jarige Karam Mohammed Fayyad, die al eerder op de dag ten oosten van Khan Younis gewond was geraakt en ’s avonds aan zijn verwondingen was bezweken.

Eerder op vrijdag liet het ministerie weten dat de Israëlische strijdkrachten vanaf 16.00 uur GMT minstens zes Palestijnen hebben neergeschoten en verwond, naast een paramedicus en een journalist, die ook gewond zijn geraakt.

Sinds 30 maart hebben duizenden Palestijnen in het kleine kustgebied langs de grens met Israël gedemonstreerd, waarin ze eisen dat het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen wordt uitgevoerd en een einde wordt gemaakt aan de 11-jarige belegering van Gaza.

Tussen 30 maart en 30 november berekende Middle East Eye dat 190 Palestijnen door de Israëlische strijdkrachten werden gedood in het kader van de Grote Terugkeer. Eén Israëlische soldaat werd ook gedood tijdens confrontaties tussen het leger en de protestbeweging.

Meer dan 25.000 Palestijnen zijn in dezelfde periode door Israëlische troepen verwond.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hekelde het gebruik van geweld door Israël tegen de demonstranten als ” buitensporig, onevenredig en niet-onderscheidend,” terwijl veel mensenrechtengroepen het als illegaal, gruwelijk en berekenend betitelden.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische rechtbank verbood joods gebed op al-Aqsa gebied

De beslissing vernietigd de uitspraak van de magistrates rechtbank die een straatverbod tegen drie Israëlische …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: