Israël keurt 1.451 nieuwe nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever goed

Er zijn elf nieuwe projecten ontwikkeld voor de illegale nederzetting, en er is tevens een plan dat in een vergevorderd stadium is om nog eens 873 woningen te ontwikkelen.

Bezet gebied, shutterstock

Israël keurde de bouw van 1.451 nieuwe huizen in illegale nederzettingen in de bezette Westelijke Jordaanoever goed en drong aan op de goedkeuring van nog eens 873 wooneenheden voor kolonisten, meldt het Israëlische dagblad Haaretz .

De beslissing werd genomen door de Israëlische Opperste Planningsraad in het Burgerlijk Bestuur, een orgaan dat over de door Israël beheerde gebieden van de Westelijke Jordaanoever regeert. Dit orgaan plant en organiseert deze plannen en coördineert met de Palestijnse Autoriteit in veiligheidsaangelegenheden.

De definitieve goedkeuring werd gegeven om te starten met de bouw van 30 van de 1.451 nederzettingseenheden.

De goedgekeurde eenheden zullen verspreid zijn over 11 illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, die Israël sinds 1967 naast Oost-Jeruzalem en de Gazastrook heeft bezet.

Deze eenheden, zullen er volgens Haaretz 220 zijn in Givat Zeev en 62 in Maaleh Mikhmash in Oost-Jeruzalem, 180 in Neveh Daniel ten westen van Bethlehem, 120 in Karmei Tzur bij Hebron stad, 129 in Avnei Hefetz grenzend aan de stad Tulkarm, en andere eenheden zullen in kleinere nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever komen.

Daarnaast zijn er vergevorderde plannen voor het bouwen van nieuwe nederzettingen door het openbaar bestuur van Israël. De plannen die in de voorbereidende fase zijn, betreffen 604 eenheden in acht Israëlische nederzettingen.

De goedkeuring van de nederzettingseenheden valt in dezelfde periode dat Israël voorbereidt op de verkiezingen in april, en na een verhitte periode van militaire escalatie in de steden van de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Ongeveer 600.000 Israëliërs woonden aan het eind van 2016 in meer dan 200 nederzettingen in de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem, meldde de Israëlische mensenrechtenorganisatie Btselem.

Sinds de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump in 2016 heeft Israël de bouw en goedkeuring van nederzettingen op de West Bank opgevoerd ondanks dat deze volgens het internationaal recht als illegaal worden beschouwd.

Over NAMO Nieuws

bekijk ook

Israëlische rechtbank verbood joods gebed op al-Aqsa gebied

De beslissing vernietigd de uitspraak van de magistrates rechtbank die een straatverbod tegen drie Israëlische …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: